Meve Napisano 13 Kwiecień 2015 Napisano 13 Kwiecień 2015 Cześć wszystkim. Długo się przymierzałam do założenia teczki w tym dziale :) Mam nadzieję na konstruktywną krytykę i porady. Oto moja ostatnia praca z wykorzystaniem matte paintingu: 001
rymin Napisano 14 Kwiecień 2015 Napisano 14 Kwiecień 2015 Hej, witamy na forum. Ciało tego potwora wyszło niestety bardzo płaskie. Dodatkowo tkanina wisi na nim jak na krześle (czymś prawie płaskim) a nie na owalu co jeszcze pogłębia ten efekt. Ja bym jeszcze zmienił tą czcionkę na napis ręczny( taki już zniszczony przez upływ czasu) i będzie cacy. Pozdrawiam
bufalakamakafo Napisano 14 Kwiecień 2015 Napisano 14 Kwiecień 2015 Dodatkowo sposób w jaki siedzi laska na tym smoku sprawia wrażenie jak by go tam coś spłaszczyło w tym punkcie z tkaniną. Ale woda, skały i tło całkiem cacy. Jak byś poprawił trochę laskę i sposób wiszenia tkaniny na smoku było by dużo lepiej. No i ten znak trochę nie pasuje, tj. pomysł dobry, ale chyba lepiej by się sprawdziła sama tabliczka leżąca na ziemi i trochę poszarpana przez czas.
Meve Napisano 23 Lipiec 2015 Autor Napisano 23 Lipiec 2015 Próbowałam się uporać z pierwszą wrzuconą tu pracą, sugerując się waszymi podpowiedziami, ale nie byłam zadowolona z efektów więc do tej pory mimo dobrych intencji grafika pozostała bez zmian. W ogóle wydaje mi sie, ze spory problem mam z kompozycją Po długiej przerwie wrzucam szkice postaci:
Meve Napisano 13 Styczeń 2016 Autor Napisano 13 Styczeń 2016 Najnowsze prace, w różnych stylach. Komentarze, porady mile widziane
Rekomendowane odpowiedzi