Napisano 2 Październik 200420 l Witam! Zajmuje sie ktos moze projektowaniem stoisk targowych??;) Moze mala wymiana doswiadczen i pomyslow?;)p Kto nie lubi octy, ręka do góry(?);))p
Napisano 3 Październik 200420 l co to te octy ???... jak widzisz wogole wymiane informacji... i czy jestes dziewczyna ?;P
Napisano 3 Październik 200420 l Autor ...a skąd pytanie o płeć??;) Z tego co zauważyłem jestem facetem i facetem się czuję;) Twoje pytanie o octę zdradza, że jednak nie zajmujesz się stoiskami;), a jest to system zabudowy oparty głównie o słupki ośmiokątne (R8)... Taki standard;) Pozdr!
Napisano 3 Październik 200420 l Ja sie troszkę tym zajmuję, tzn może nie samym projektowaniem, tylko wizualizacjami. Niestety zwykle nie ma na nie czasu, bo w większości są to rzeczy na konkurs, za dzień-dwa-trzy, więc jakość nie jest powalająca. Nie mam nic do octy :]
Napisano 3 Październik 200420 l Całkiem fajne. Można wiedzieć co to za firma ten Novichem? Kolorki na pewno klientowi się spodobają.
Napisano 4 Październik 200420 l ja niecierpie OCTY, nie cierpie Targow blee zygac mi sie chce :) taki generalnie mam do nich stosunek, wszystko na wczoraj i najlepiej za darmo, cala branza wystawiennicza to zlepek ludzi ktorzy nie maja pojecia o prowadzeniu firm (z pewnymi wyjatkami) a klienci sa wlasnie przez takich gupkow przyzwyczajeni ze moga zadac wszystkiego ( no prawie wszystkiego :)) aaa szkoda gadac :) odpowiadajac na twoje wezwanie - podnosze dwie rece do gory :) a tak przy okazji to "projektuje" te 5 dniowe stoiska :) greets z tym zlepkiem to bylo do szefow nie do biednych "projektantow" :)
Napisano 4 Październik 200420 l :) to ja dorzuce jeszcze profesjonalnych klientow :) a nie panią ktora oceniajac twoja prace zastanawia sie czy zrobic sobie headlines czy moze tylko kosmetyczke ehh :) greets ps a tak na marginesie to akurat TEGO sie w dziale "Architektura" nie spodziewalem :) hehe
Napisano 5 Październik 200420 l tez sie tego w tym dziale nie spodziewalem,.. ale zawsze wesolo polukac na takie oczojebne rewelacje. nie cierpie targow i stoisk na te targi,.. brak mi cierpliwosci kompletnie w tym kierunku FotoAs
Napisano 5 Październik 200420 l Ech , najgorzej wlasnie z czasem i szefostwem . Jak zyjecie po Plagrze Food i Taropaku ? Ja maze o wakacjach ( 3 miesiace na 20 projektow , kazdy jak zwykle w 3 wersjach ) . Jeszcze farmsy , Poleko i do Budmy looz . A co do octanormy to nadaje sie wylacznie do tego zeby jakos sensownie oblepic ja wydrukami ( chociarz niektorzy potrafia z tym ostro przegiac ) .
Napisano 5 Październik 200420 l coś mi tu nie pasuje perspektywa - ustawienia kamery są skrzaczone albo kamere masz na standard a nie robisz w skali 1:1 wszystko się wali na boki oglądając mam wrażenie że jest to wielkości pudełka do zapałek pozdro
Napisano 7 Październik 200420 l A po Poleko i Tour wreszcie wakacje . :D . Do budmy , bo wtedy znowu sie jazda zacznie . Swoja droga , to wizualki stoisk to calkiem zabawna rzecz , jesli chodzi o sam opis . Jest to zarowno super Low Poly , jak i speed na maxa . Chyba ,ze tylko ja tak mam , ze w jeden dzien trzeba 3 propozycje niekiedy 2 , 3 stoisk zrobic ( ja to tylko skladam w maxie, nie wymyslam ).
Napisano 12 Październik 200420 l peter_muller - polecam kiedys sprobowac, ale obawiam sie ze twoja samoocena zostalaby wystawiona na ciezka probe :) to jest specyficzna branza i zadzi sie innymi prawami, mozna wymyslac swietnie a okaze sie ze zawazylo 50 PLN i wygral projekt tak badziewny ze sie zygac chce, w kazdym razie sa gusta i gusciki, przejdz sie na targi kiedys i poogladaj stoiska pod katem projektu, zobaczysz ze sa niektore naprawde przyjemne ale jest mnostwo szajsu i rzadzi kolorowy kicz peace BTW - a wiecie ze nawet tam nagrody za stoiska przyznaja :D polewka totalna :) medal z ziemniaka :)
Napisano 12 Październik 200420 l witam... no nareszcie poznam - kolegów po klawiaturze :D. Rozpoczełem dłubanie w stoiskach jako freelancer - i mam pytanie o stawki jakie dostajecie (sposób wyceny za projekt - wizualizację).. CZekam na info .. GG 1226067
Napisano 8 Luty 200520 l Ale ciemno na tych standach :/. Ja robie zwykle full swiatla ( polowe albo 1/3 reflektorow pokazuje na renderach ) - niekiedy , co wstyd przyznac daje nawet selfiluminacje na scianach ( wiem , ze pasqdztwo , ale zadowala odbiorce, tfu ) . Niestety , projekty zmieniaja sie 4-5 razy zanim zdaze pozadnie wszystko poustawiac a z czasem wiesz jak jest . Niestety - o v-rayu pomarzyc moge ;/
Napisano 27 Marzec 200915 l Widzę że ten wątek nie bardzo się rozwija. Temat jest bardzo ciekawy. Swiat 3D nie żyje tylko wizkami architektonicznymi. "Mala zabudow" tez jest potrzebna i ciekawa. Może jednak jest ktoś chętny na wymianę doswiadczeń Pozdrawiam wszystkich "stoiskowcow" ------------------------------- www.nimlok.pl
Napisano 27 Marzec 200915 l Autor Ja na ten moment z tym skończyłem, ale fajnie będzie zobaczyć jak się branża miewa:)