Touch Napisano 2 Październik 2004 Share Napisano 2 Październik 2004 Witam! Zajmuje sie ktos moze projektowaniem stoisk targowych??;) Moze mala wymiana doswiadczen i pomyslow?;)p Kto nie lubi octy, ręka do góry(?);))p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 co to te octy ???... jak widzisz wogole wymiane informacji... i czy jestes dziewczyna ?;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 3 Październik 2004 Autor Share Napisano 3 Październik 2004 ...a skąd pytanie o płeć??;) Z tego co zauważyłem jestem facetem i facetem się czuję;) Twoje pytanie o octę zdradza, że jednak nie zajmujesz się stoiskami;), a jest to system zabudowy oparty głównie o słupki ośmiokątne (R8)... Taki standard;) Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 oj ninja - wstyd ... przespales jakis wyklad! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 Ja sie troszkę tym zajmuję, tzn może nie samym projektowaniem, tylko wizualizacjami. Niestety zwykle nie ma na nie czasu, bo w większości są to rzeczy na konkurs, za dzień-dwa-trzy, więc jakość nie jest powalająca. Nie mam nic do octy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 Całkiem fajne. Można wiedzieć co to za firma ten Novichem? Kolorki na pewno klientowi się spodobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 ja niecierpie OCTY, nie cierpie Targow blee zygac mi sie chce :) taki generalnie mam do nich stosunek, wszystko na wczoraj i najlepiej za darmo, cala branza wystawiennicza to zlepek ludzi ktorzy nie maja pojecia o prowadzeniu firm (z pewnymi wyjatkami) a klienci sa wlasnie przez takich gupkow przyzwyczajeni ze moga zadac wszystkiego ( no prawie wszystkiego :)) aaa szkoda gadac :) odpowiadajac na twoje wezwanie - podnosze dwie rece do gory :) a tak przy okazji to "projektuje" te 5 dniowe stoiska :) greets z tym zlepkiem to bylo do szefow nie do biednych "projektantow" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 :) to ja dorzuce jeszcze profesjonalnych klientow :) a nie panią ktora oceniajac twoja prace zastanawia sie czy zrobic sobie headlines czy moze tylko kosmetyczke ehh :) greets ps a tak na marginesie to akurat TEGO sie w dziale "Architektura" nie spodziewalem :) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 5 Październik 2004 Share Napisano 5 Październik 2004 tez sie tego w tym dziale nie spodziewalem,.. ale zawsze wesolo polukac na takie oczojebne rewelacje. nie cierpie targow i stoisk na te targi,.. brak mi cierpliwosci kompletnie w tym kierunku FotoAs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 5 Październik 2004 Share Napisano 5 Październik 2004 Ech , najgorzej wlasnie z czasem i szefostwem . Jak zyjecie po Plagrze Food i Taropaku ? Ja maze o wakacjach ( 3 miesiace na 20 projektow , kazdy jak zwykle w 3 wersjach ) . Jeszcze farmsy , Poleko i do Budmy looz . A co do octanormy to nadaje sie wylacznie do tego zeby jakos sensownie oblepic ja wydrukami ( chociarz niektorzy potrafia z tym ostro przegiac ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 5 Październik 2004 Share Napisano 5 Październik 2004 coś mi tu nie pasuje perspektywa - ustawienia kamery są skrzaczone albo kamere masz na standard a nie robisz w skali 1:1 wszystko się wali na boki oglądając mam wrażenie że jest to wielkości pudełka do zapałek pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 7 Październik 2004 Share Napisano 7 Październik 2004 A po Poleko i Tour wreszcie wakacje . :D . Do budmy , bo wtedy znowu sie jazda zacznie . Swoja droga , to wizualki stoisk to calkiem zabawna rzecz , jesli chodzi o sam opis . Jest to zarowno super Low Poly , jak i speed na maxa . Chyba ,ze tylko ja tak mam , ze w jeden dzien trzeba 3 propozycje niekiedy 2 , 3 stoisk zrobic ( ja to tylko skladam w maxie, nie wymyslam ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 7 Październik 2004 Share Napisano 7 Październik 2004 to zle ze wymyslasz? a pieniedzy bierz tyle zebys był zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 12 Październik 2004 Share Napisano 12 Październik 2004 peter_muller - polecam kiedys sprobowac, ale obawiam sie ze twoja samoocena zostalaby wystawiona na ciezka probe :) to jest specyficzna branza i zadzi sie innymi prawami, mozna wymyslac swietnie a okaze sie ze zawazylo 50 PLN i wygral projekt tak badziewny ze sie zygac chce, w kazdym razie sa gusta i gusciki, przejdz sie na targi kiedys i poogladaj stoiska pod katem projektu, zobaczysz ze sa niektore naprawde przyjemne ale jest mnostwo szajsu i rzadzi kolorowy kicz peace BTW - a wiecie ze nawet tam nagrody za stoiska przyznaja :D polewka totalna :) medal z ziemniaka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 12 Październik 2004 Share Napisano 12 Październik 2004 witam... no nareszcie poznam - kolegów po klawiaturze :D. Rozpoczełem dłubanie w stoiskach jako freelancer - i mam pytanie o stawki jakie dostajecie (sposób wyceny za projekt - wizualizację).. CZekam na info .. GG 1226067 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 13 Październik 2004 Share Napisano 13 Październik 2004 no to i ja coś wrzucę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 Ale ciemno na tych standach :/. Ja robie zwykle full swiatla ( polowe albo 1/3 reflektorow pokazuje na renderach ) - niekiedy , co wstyd przyznac daje nawet selfiluminacje na scianach ( wiem , ze pasqdztwo , ale zadowala odbiorce, tfu ) . Niestety , projekty zmieniaja sie 4-5 razy zanim zdaze pozadnie wszystko poustawiac a z czasem wiesz jak jest . Niestety - o v-rayu pomarzyc moge ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej69 Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Widzę że ten wątek nie bardzo się rozwija. Temat jest bardzo ciekawy. Swiat 3D nie żyje tylko wizkami architektonicznymi. "Mala zabudow" tez jest potrzebna i ciekawa. Może jednak jest ktoś chętny na wymianę doswiadczeń Pozdrawiam wszystkich "stoiskowcow" ------------------------------- www.nimlok.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 27 Marzec 2009 Autor Share Napisano 27 Marzec 2009 Ja na ten moment z tym skończyłem, ale fajnie będzie zobaczyć jak się branża miewa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi