marcin88 Napisano 23 Kwiecień 2015 Napisano 23 Kwiecień 2015 Witam, mam taki problem. Czasem potrzebuje zostawić na noc w pracowni 2/3 ujęcia i chciałbym mieć możliwość doglądania i włączania kolejnych ujęć ze swojego kompa. Opcja batch render często znacznie wydłuża czas liczenia, a czasem potrzebuje puścić 2 ujęcia z oddzielnych projektów... Problem polega na tym, że używając do tego programu TeamViewer po kliknięciu 'render' z domowego pc wyskakuje mi komunikat z vray'a o legalności. Czy jest to rzeczywiście kwestia tego, że nie można tak robić, czy może firewall? Dodam, że zdarzało się kilka razy, że to działało, teraz przestało, ale nie wiem czego to kwestia... Proszę o pomoc, robił tak ktoś?
deshu Napisano 23 Kwiecień 2015 Napisano 23 Kwiecień 2015 Jaki komunikat o legalności? Nie raz korzystałem z TV w ten sposób i wszystko śmigało. P.s. pamietaj, że TV do uzytku komercyjnego jest płatny:)
marcin88 Napisano 23 Kwiecień 2015 Autor Napisano 23 Kwiecień 2015 Nie pamiętam dokładnie treści, ale nie można ani zmienić ustawień rendera, ani ustawić renderowania. Być może to firewall... A znasz może jakieś inne programy za free? pozdr
Traitor Napisano 23 Kwiecień 2015 Napisano 23 Kwiecień 2015 A nie lepiej renderowac poprzez backburnera a nie batchrender?
marcin88 Napisano 25 Kwiecień 2015 Autor Napisano 25 Kwiecień 2015 Dzięki chłopaki. W takim razie czas ogarnąć backburnera. Rozumiem, że mogę normalnie zainstalować go na swoim domowym kompie bez maxa i zdalnie zarządzać sceną (odpalać rendery i zmieniać ustawienia)?
Rekomendowane odpowiedzi