gigant84 Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Cześć! Próbuję wyrenderować w Maxie obiekt. Ustawiłem go sobie w scenie. Po wyrenderowaniu pojawia się standardowe czarne tło wraz z wyrenderowanym obiektem. Nie wiem co zrobić by nie była pomijana przy renderowaniu moja scena w kolorze jasnym. Wiem, że jest to kwestia zaznaczenia jednej opcji w programie, ale zapomniałem gdzie tego szukać. Modelowania się uczę od około 8 miesięcy. Wcześniej nie zależało mi na kolorze tła, wystarczało standardowe czarne. Czy ktoś może mi pomóc. Będę bardzo wdzięczny. Cześć! Link to comment Share on other sites More sharing options...
skalpel3d Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Czy tło masz wrzucone do environmentu czy jest ono na jakiejś geometrii Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigant84 Posted May 20, 2015 Author Share Posted May 20, 2015 Wystarczyło odhaczyć opcje Force 2-sided :) Ufff w opcjach renderowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts