Napisano 20 Maj 20159 l hej szukam programu, do monitorowania czasu wlaczonych programow i zliczania ich czasu dzialania. Szukalem dosc dlugo i nie znalazlem niczego co by zbieralo info bez mojego udzialu. Tzn chcialbym raz ustawic linki do execow a pozniej tylko patrzec na wykresy/logi ktos moze uzywa czegos takiego? ps. nie chodzi o kontrole pracownikow, tylko o staty :)
Napisano 20 Maj 20159 l Ja uzywam Rescue Time od ponad roku, ale ten zlicza czas focusu na aplikacjach i stronach, nie ich otwarcia w tle. Ma fajne mozliwosci konfiguracyjne i wyswietlanie roznych statsow. edit: pozwala tez logowac czas, gdy nie uzywales kompa (po powrocie pyta co robiles, jest kilka kategorii do klikniecia, wlacznie z customem)
Napisano 20 Maj 20159 l U, tego nie wiedzialem :/ Time Doctor chyba dziala bez netu, ale nie uzywalem.
Napisano 20 Maj 20159 l Rescue Time rewelacja! Też nie znałem. Szukam gdzie jest napisane, że nie działa offline, ale nie widzę. W sensie on chyba zbiera dane tylko dopiero jak jestes online to wysyła to przez API i możesz sobie oglądać statsy?
Napisano 20 Maj 20159 l statystyki i aktywacja jest online, bo próbowałem, ale zaraz jeszcze raz zainstaluje i poszperam czy nie ma czytelnych logów gdzieś - moze leniwiec jakiś zapisuje to w xml'u. Ogólnie całe to założenie ze stacja robocza jest online zaczyna mnie wkurzać :P
Napisano 20 Maj 20159 l No dlatego mi się wierzyć nie chce, że to tak działa. Ja rozumiem aktywację itp. Ale samo zliczanie nie powinno wymagać online. Wysyłanie już do statsów - jasne, że tak.
Napisano 20 Maj 20159 l no zliczanie nie wymaga trybu online. Ale masz podgląd w dashboardzie... online. Niestety nie znalazłem w samym folderze, a win7 ma fenomenalne rozwiązania do wyszukiwania plików wiec nie wiem gdzie przechowuje sesje zanim ją prześle.
Napisano 20 Maj 20159 l Czyli online oglądanie wyników. Akceptowalne. Bałem się, że on nie liczy czegoś bez netu. Nie potrzebuje tych danych 24/7. Zresztą jest darmowa wersja, sprawdzę.
Napisano 20 Maj 20159 l dziekuje :) Pawel uzywasz premium? warto kupic? Tak, uzywam Premium, ale nie pamietam co daje;) JAk wspomnialem uzywam od ponad roku, jak nie wiecej. - - - Połączono posty - - - "RescueTime is designed to gracefully handle sudden and/or prolonged loss of internet connection. It will simply keep monitoring activity and "synch up" when it's next able to connect with the RescueTime.com servers." No to macie odpowiedz:) Widze, ze jest tez wersja na Androida! Szkoda, ze mam iP, ciekaw jestem na co marnuje najbardziej czas;)
Napisano 21 Maj 20159 l Zalezy co robisz z informacjami i czy np. korzystasz z blokowania stron tymczasowo ;) Moja sie poprawila, bo dowiedzialem sie na co przeznaczam najwiecej czasu, na co marnuje, gdzie moge uszczknac wiecej, itp. Dlatego np. w ktoryms momencie wyznaczylem sobie dni bez spotkan, a ciezar pracy przenioslem na rano i wczesne popoludnie, zeby nie udawac, ze pod koniec dnia jestem w stanie cokolwiek zrobic, co wymaga wysilku ;)