Napisano 26 Marzec 200321 l witam, nie wiedzialem gdzie tego TOpica umiescic wiec to zrobilem tutaj..jak zle to prosze Admina/Moderatora o go przesuniecie we wlasciwe miejscie....wracajac do tematu...nie dawno temu Adek puscicl do wszystkich uzytkownikow taka oto wiadomosc na U2U: WItam, Wszyscy ktorzy stworzenie tematy w dziale WIP i ukonczyli swe prace proszeni sa o poinformowanie o tym jednego z naszym moderatorow - Saygon\'a ktory przeniesie ukonczone prace z dzialu WIP do GALERII na forum. [prace porzadkowe] pozdr. Adrian Kajda www.max3d.pl I teraz mnie cos zastanawia...jezeli powiemy juz Saygonowi aby przeniosl nasza skonczona prace do Galeri to i tak przeniesie caly post czyli szystkei fazy jak ta scenka/galeria byla robona ktora wyglada jak WIP wiec chyba bedzie nie na miejscu bdac w dziale Galeria prawda? Mnie sie wydaje ze powinno zostac to tam w WIP a jedynie zrobic nowy Topic w dziale Galeria i tam zamiesic jedynie koncowy render...co Wy o tym myslicie i Ty sam Adek? pozdro
Napisano 28 Marzec 200321 l no zagląda! zgadzam się z tobą... cały topic powinien zostac w wip\'e najwyżej tylko finalny render powinien zostać przeniesiony do galeria ->ukończone prace... Jeżeli nie moze zostać to w wip\'e bo będzie bałagan to nie wiem co tam będzie ale można to przenieść do archiwum wip->gdyb ktoś kiedyś chciał zobaczyć jak praca była robiona pozdrawiam :D
Napisano 30 Marzec 200321 l HEJ.. Ja juz kiedys tam o tym mowilem.. MA byc tak ze wipy zostaja w WIP i jesli ktos skonczy to na kocu wipa ladnie pisze ... OK skonczylem.. kocowa werscje mozecie oberzeec se w GALERII.. i tyle... A z tym przenoszeniem chodzilo tylko na poczatku.. kiedy dzial GALERIA powstall.. poto zeby go zapelnic i zrobic porzadek. [yes]
Napisano 30 Marzec 200321 l Autor czyli mam to tak rozumiec ze jak juz bede mial koncowy render to nie umiesczac go w WiPie tylko od razu w Galeri?
Napisano 30 Marzec 200321 l ja uwazam, ze liczy sie tez jak to powstawało i dlatego ejstem za tym, zeby pzrenlsić tak jak jest jeśli ktoś bedzie chciał zobacyć końcową wersję to kliklnie na ostatnią( czy też przedostatnią) strone makońcową wrsje.
Napisano 30 Marzec 200321 l Hmmm... Jeszcze się nad tym pomyśli... A co do twojego ostatniego pytania to jasne. [Edited on 30-3-2003 by Gotham]
Napisano 30 Marzec 200321 l Autor wiec w sumie teraz nic nie trzeba przesylac Saygonowi tylko zrobiic nowy Topic w Galeri i tam umiesicic konocwa prace tak?
Napisano 31 Marzec 200321 l NO ja mysle ze tak powinno byc.. uwazasz ze skonczyles to umieszczasz w galerii i wszyszcy kometntuja ukonczona prace.. bo przenosic wszsytko z wip do galerii to sie namiesza, potem w galerii beda mimo wszysztko wipy itp :/ A tak zaluzlmy skonczyles cos modelowac.. no to robisz jakiegos bajer rendera i dajesz go do galerii..[jupi]
Napisano 31 Marzec 200321 l ale wtyedy ludzie będa podwójnie komentowacv prasce w galerii i w wip. jak dla mnie to powinno sie przenosić cale tematy tak jak bylo dotąd, a przynajmiej zamykać prace w wipie, tak zeby nie bylo juzz komentarzy i podwójnego omawiania tego samego.
Napisano 31 Marzec 200321 l W galeri powinny byc TYLKO ukonczone prace - bez zbednego \"bagazu\" powstalego w WIP. To logiczne - pisze ze galeria to niech bedzie galeria, powiedzcie z jakiej racji np. modemowiec ma marnowac impulsy na ladowanie sie 20stu lub wiecej zalacznikow calego przeniesionego WIPa jesli oczekuje ze zobaczy jedna czy kilka UKONCZONYCH prac, a tu nagle okazuje sie ze sa jeszcze 3 kolejne strony !!! (o kurrr) ?! Proste i logicznie - skonczyles WIP\'a, zalacz w nim stosowne info, ze praca koncowa jest w galerii pod takim linkiem i zamknij temat. A w galeri pod swoja praca zamiesc info ze kompletny proces tworczy mozna zobaczyc w dziale WIP pod takim linkiem! Proste jak pier... (niech sie nie wyraze). Sami sobie robicie sztuczne problemy, pod czas gdy wszystko jest oczywiste! takie moje zdanie pozdr Marek [Edited on 31-3-2003 by MareG]
Napisano 31 Marzec 200321 l Autor MareG to nie my namieszalismy tylko Adek....i jescze cos napisze...po prostu jak skonczy sie prace to tak jak napisal mareG wpisac w Wpie ze koncowy render znajdziefcie w Glaleri a w Wipie juz nie...i tak bedzie najllepiej i chyba tak bedziemy robic:)..czyli zero dzialan moderatorw tylko sami bedziemy to porzadkowac :)
Napisano 31 Marzec 200321 l Hehe tak naprawde to ja namieszalem... [piwo] bueeeeeeeaaaa :D no ale ogolnie jest lepiej , przejrzysciej i sie nie miesza... ;) [Edited on 31-3-2003 by MaggeM]
Napisano 1 Kwiecień 200321 l [soczek] Glowa go gory, nie ma co zrzucac na siebie winy ! Nie grzeznijmy w przeszlosci... Proponuje zrobic cos takiego: 1. W dziale galeria zamiescic gorny temat pt. \"ZASADY ZAMIESZCZANIA PRAC W GALERII\" lub o podobnym tytule, w ktorym bedzie m.in. jasno napisane ze jesli zamieszczona praca poprazednio byla w dziale WIP, to autor proszony jest o zamieszczenie takiej informacji + dodanie linka do swojej pracy w dziale WIP - oczywiscie dobrowolnie (jak nie to nie...) 2. W dziale WIP rozwniez nalezy zamiescic stosowny gorny temat informujacy: ze jesli autor ukonczy swojego WIP\'a to moze zamiescic gotowy obrazek w dziale galeria nadajac tematowi podobny tytul, dodatkowo powinien zamiescic link do swojej pracy w galeri na koncu wlasnego WIPa, oraz poinformowac moderatora - aby ten zamknal jego WIPa. No wybaczcie ale nic bardziej oczywistego chyba nie mozna juz wymyslec, aby uniknac calego niepotrzebnego zamieszania. Wiec do dziela! pozdr Marek
Napisano 1 Kwiecień 200321 l Autor I tak bedzie najlepiej..a propo chyba nie wszyscy czytaja te wlasnei GÓRNE informacje :(
Napisano 1 Kwiecień 200321 l adek nie namieszal, tylko trzeba byl zorbić porzadek. drugie to pomysł z dawaniem linka do wipa jak sie umieści pracke skonczoną w galerii jest świetny. jestem jednak za zamykaniem pracek skonczonych w wipie. tylko żeby galeria nie przerodzila sie w kolejnego wipa:mad::mad: a i piszcie moja ksywe z malej litetry:-DD
Napisano 1 Kwiecień 200321 l Autor no i tak zrobimy...tzn link i zamykanie topica i potem w galeri ZERO updaetow...a co do Adka..poinformowal go ktos o tym poscie? P.S. SAYGON czemu nie mam pisac z duzej litery przecierz to swiadczy o tym ze mam do Ciebie szacunek oraz jestem wychowany ([rotfl])...wiec?:P
Napisano 1 Kwiecień 200321 l ladniej wygląda[rotfl2] a co to tematu to owszem adek został o nim poinformowany.
Napisano 2 Kwiecień 200321 l Hej! No więc ja to tak widziałem ... WIP - prace w toku - wiadomo ,ale jezeli ktos ukonczyl prace nad jakims projektem i nie zamierza go pozniej aktualizowac to nie widze nic zlego w tym aby przenosic taki topic do GALERII - przypominam rowniez o podsylaniu takich pracek do galerii :) Nic w tym zlego ze ktos wchodzac do GALERII zobaczy poszczegolne etapy tworzenia danej sceny bo przeciez na koncu i tak znajdzie OSTATECZNA wersje. Po co praca ma zalegac w WIPie jezeli zostala ukonczona?
Napisano 2 Kwiecień 200321 l NIE NIE NIE !!!! zrobmy tak jak ustalilismy... sorry Adek ale nie zgadzam sie. po prostu to bez sensu.. Galeria to galeria i koniec - zadnych wipow.. (wszysko sie namiesza) W galerii sa tylko ukonczone prace a w wipie wipy.. Jak ktos konczy wipa to zostawia go w wipie a ostateczna wersje zamieszcza w galerii.. nic prostszego nie ma...(oczywiscie konczac prace chocby niewiem co.. nic juz nie zmienia !!!!) End of story.. bye bye .. see u later [ziewa]
Napisano 3 Kwiecień 200321 l Autor PROGRES>...wiec czemu Adek napisal taki komentarz a nie inny? i znowu jestesmy w kropce :(
Napisano 3 Kwiecień 200321 l puki pracujesz nad czymś to ejst w wip, skonczysz to przenosimy do galreii ja myśle że jak sie przeniesie calosć to bedzie oki bo bedzie mozna zobaczyc jak to powstawalo, a efekt koncowy itak praie zawszemjest na opstatniej stronie.
Napisano 4 Kwiecień 200321 l Autor ale co z modemowcami? nie mozna tak zrobic jak wczesniej ustalilismy ze dajemy LINKA do WiPa lub odwrotnie do Galeri??
Napisano 4 Kwiecień 200321 l WLASNIE TAK POWINNO BYC I NIE INACZEJ.. WIP ZOSAJE W WIPIE .. JESLI KTOS KCE OBEJRZEC WIPA TO SOBIE TO ROBI WCHODZAC NA NIEGO PRZEZ LINKA W KONCOWEJ PRACY UMIESZCZONEJ W GALERII... A JESLI KOMUS SIE POMIESZA I WEJDZIE DO WIPA ZOBACZY LINKA DO KONCOWEJ PRACY W GALERII .. I TYLE ( I BEDZIE WIEDZIAL ZE WIP JEST ZAKONCZONY I ZEBY NIC TAM NE PISAC) [soczek]
Napisano 4 Kwiecień 200321 l Autor no mam nadzieje ze moderatorzy oraz sam Adek to zatwierdza...plisssssssssssss :)
Napisano 5 Kwiecień 200321 l ja jestem w stanie sie z tym zgodzić pod warunkiem, ze bedzuiemy zamykać ukończony topick w wip, zeby uniknąc podwójnego komentowania i ogólnego zamieszania.
Napisano 5 Kwiecień 200321 l Heh... widze ze ciezko sie z Wami negocjuje :) Powiem tyle - nadal sadze ze przenoszenie calego topica WIP jezeli juz praca jest skonczona jest OK. Ja patrzylem na to rowniez z innej strony. Ja ciagle musze pamietac o ograniczeniach jakie mam na serwerze. Na linka jeszcze MOGE sie zgodzic, wtedy ok - dajemy linka do WIPA i gotowe. W momencie gdy zamieszczamy ponownie pracke w GALERII to jest w dwoch miejscach na serwerze ... [Edited on 5-4-2003 by Adek]
Napisano 5 Kwiecień 200321 l Autor wiec link i koniec topicu mam nadzieje ze wszyscy juz wiedza co i jak robic z kocnzonymi pracami...
Napisano 6 Kwiecień 200321 l A ostatnio odkrylem ciekawostke :) Poniewaz dopiero niedawno wprowadzilem ograniczenie co do zalacznika, przejrzalem tabele sqla z moja baza i odkrylem ze mase osob zamieszczalo prace w WIPie w formacie BMP :) PLONK! (ok. 700kb jedna) ... Wydaje mi sie ze JPG jest odpowiedniejszy [rotfl2]
Napisano 6 Kwiecień 200321 l [lol2] no gdziesz bmp!! co oni oszaleli... nie znają innego formatu :D Korzystacie z ACDSEE 5.0? Zobaczcie sobie jaką ona ma kompresje... i jak różni się od oryginału... prawie wogóle nie widać różnicy...!! pozdroo
Napisano 6 Kwiecień 200321 l Autor moze byc dopisac w zasadach aby pliki wgrywane do galeri badz WIP powinnny byc w formacie JPEG??
Napisano 6 Kwiecień 200321 l to forum roście tak szybko, ze za jakiś czas( moze nie najbliższy, ale zawsze) pojawi sie poważny problem z miejscem na serwerze, a wtedy bedzie problem.....)
Napisano 10 Kwiecień 200321 l Zdjac mi ten limit ale JUZ.. hehe no hyba ze tyczy sie tylko dodawania plikow na max3d.pl... jesli tak to spox.. ja i tak daje zawsze linki ze swojej strony... chociazby z servera onetu i dziala (zreszta onet ma szybkie servery).. [jupi]
Napisano 11 Kwiecień 200321 l ...oj nie MaggeM nie please (ja daje JPG)to jest duuuuze ulatwienie dla kogos co w sieci od niedawna siedzi....[pomocy]