Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Shalom.Właśnie zaczałem uczyć się obsługi programu zbrush.W tym watku chciałbym zadawać wam pytania,na które nie znam odpowiedzi ;)

1) Jak cofnać dana rzecz używajac jedynie skrótu klawiszowego?

2) Jaki skrót klawiaturowy odpowiada za wył.drugiej kropki,która powtarza wszystko na modelu z drugiej strony?

Edytowane przez Elijahu

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Tak...poczytałem trochę na temat teksturowania ;)

1) A jeżeli chodzi o jakieś ustawienia w programie Zbrush np.w preferences,które pomoga/ułatwia pracę...to co warto ustawić?

2) Co daje opcja w dynmesh - resolution?

3) Co daje opcja claypolish?

Edytowane przez Elijahu

Napisano
  • Autor

1) A jeżeli chodzi o jakieś ustawienia w programie Zbrush np.w preferences,które pomoga/ułatwia pracę...to co warto ustawić?

2) Co daje opcja w dynmesh - resolution?

3) Co daje opcja claypolish?

4) Co daje w stroke freehand?

5) Co daje wł. w brush > automasking > backfacemask?

Napisano

dynamesh resolution zalezy od sakli obiektu. to tak jakby rodzielczosc ilosc podzialow. Mozesz sciagnac sobie plugin dynasmesh master i wtedy tam ilosc polig sie ustawia.

backface masking nie bedziesz skulpcic po przeciwnej stronie jesli powierchnia jest cienka.

A moze tak przeczytasz cosik na pixologica sotrnie lub instrukcje? translator google i jazda i pelno filmikow tam jest.

Napisano
  • Autor

1) A jeżeli chodzi o poprawienie jakości pixeli (inaczej to chyba polypaint?),to tylko zakładka geometry w której naciskamy divide i balansujemy pomiedzy low a hight?Czy sa może jeszcze jakieś podobne do tego opcje?Używam także brushy typu smooth - też jest w porzadku.Jednak,gdy zrobiłem nos i trzymajac prawy ctrl + LPM na tle nos strasznie mi się pogorszył.Dziwne :( Niby miało go polepszyć.

2) Czy jest jakiś brush/opcja,która ułatwi robienie dziurek w nosie ;D oprócz zsub?