Napisano 2 Lipiec 20159 l Jak wykluczyć dziedziczenie obrotu z poruszającego się obiektu? Obiekt tarczy jest poruszany (przesunięcie, obrót) pluginem, do niego podłączam zacisk i chcę aby dziedziczył on wyłącznie pozycję tego pierwszego. Jako że ze mnie taki animator amator, to wpadają amatorskie pomysły aby podlinkować obiekty w hierarchię. Efekt łatwy do przewidzenia, można równie dobrze je zaatachować na sztywno. Ale ale! w link info panelu hierarchy jest zakładka inherit dzięki której można wyłączyć dziedziczenie transformacji różnych w tym interesujacych mnie obrotów, i juz miałem lecieć do lodówki po szampana, ale zanim wstałem to odtworzyłem animację i zobaczyłem TO: [video=youtube_share;RPuoI5Iixzo] Jak wykluczyć (odłączyć, wyrzucić) dziedziczenie rotacji z poruszającego się obiektu (edit: zachowując ruch tego pierwszego)? Chyba będzie trzeba zrobić zależność kontrolerami animacji, tylko którymi, a przód wygląda gorzej bo tam zacisk musi poruszać się jeszcze ze skrętem kół, czyli w jednej płaszczyznie zacisk musi się obracać. pytałem także internet hasłem "3ds max prevent from inheriting rotation from moving object" Trafiłem na wątek: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=895951 ale nie pomogło.
Napisano 2 Lipiec 20159 l A co było nie tak z Position constraint? (oczywiście odlinkować przedtem i wyczyścić to co się namieszało w innych constraintach).