DEkoy Napisano 7 Październik 2004 Napisano 7 Październik 2004 Robie sobie hełm. Usuwam face z przody. Po jakimś czase zobaczyłem że przez otwór, który zrobiłem z przodu nie widać ściany hełmu z tyłu. Tak jak by jej nie było. I analogicznie - obracają widok do tyłu nie widać ściany przedniej! Help me!
javor Napisano 7 Październik 2004 Napisano 7 Październik 2004 chodzi ci o viewport??? to normalka trzeba by w opcjach włączyć 2-sided ale nie pamiętam gdzie to było, i u mnie to działało tylko pod openGL na którym to znowu była sporo mniejsza wydajność niż na direct3d :/ a jeśli o render to w material editor zaznaczasz 2 - sided lub w oknie renderowania force 2 - sided
kozioo Napisano 7 Październik 2004 Napisano 7 Październik 2004 RMB na obiekcie -> properties -> backface cull
Pawkiller Napisano 12 Październik 2004 Napisano 12 Październik 2004 Albo daj meteriał 2-faced, jeżeli w renderze tesz nie widać "tylnej" ściany.
Goliath Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 Albo klinkin prawym klawiszem na nazwie viewportu( np Perspective) wybierz configuration i zazanacz 'Force 2-sided' (w openGL) albo wrzuc material i zaznacz w opcjach materialu '2-sided'.
Tomasz Kucharz Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 Kozioo - tylko i wylacznie twoja wersja - nastepne sa posrednie i sa przyczyn wielu nie chcianych sytuacji o których nie chce sie teraz rozpisywac - tylko bakface cull chyba ze obiekt docelowo ma byc renderowany nie tylko ze strony normalnych pozdro
Rekomendowane odpowiedzi