Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam duuuużo materiału wideo, który muszę opisać. Nazwa pliku, krótkie streszczenie no i najgorsze, a raczej najbardziej czasochłonne ...timeline. Po prostu muszę obejrzeć całość, a później w Excelu wklepać coś typu "3:15 - kura zniosła jajko, ale po chwili do kurnika wpada lis i zjada kurę", potem wiersz niżej "3:48 - Z jajka wykluwa się mały pisklak, niedługo pomści swoją matkę".

No i generalnie bardzo męczące jest oglądanie, cofanie, obejrzenie "interesującego fragmentu, w którym COŚ się dzieje" i dopiero wtedy wpisywanie tego do Excela. No i czy jest jakiś program, którym można to przyśpieszyć. Idealne byłoby coś takiego, że np. oglądam film, mam swój "fajny" fragment i np. klikam w Excelu na komórkę gdzie wpiszę sobie zakres czasowy, ale sam opis mogę powiedzieć już słownie, aby nie wklepywać tego ręcznie tylko program zamieniłby to na tekst. A może w ogóle są jakieś bardziej przystosowane programy do ułatwienia sobie takiej pracy?

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, bo teraz przerobienie 15-minutowego filmu potrafi mi zająć nawet godzinę :-/

Jakby co to posiadam pakiet Master Collection CS6, więc może jakiś plugin?

Pozdrawiam,

Janusz

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pomyśl o użyciu programu do robienia napisów do filmów jak na przykład SubEdit Player. Są to programy stworzone do integracji tekstu z wideo z wieloma ułatwieniami. Potem możesz zapisać to w jednym lub wielu ze standardowych formatów napisów tak aby Excel zaimportował Ci to i rozłożył w kolumny i wiersze.

Co do eksportu napisów:

Sa formaty oznaczające wg czasu, lub klatki filmu, możesz zapisać w obu formatach i po imporcie będziesz miał jedno i drugie.