Nathanielxd Napisano 12 Sierpień 2015 Share Napisano 12 Sierpień 2015 (edytowane) Cześć, przedstawiam plakat, który zrobiłem jakiś czas temu, tematem była nowoczesna typografia, więc głównie na tym się skupiłem. Literki są oparte o napis Gooral Nokia Connection, modele muzyczne z Evermotion (postanowiłem nie modelować ich sam ze względu na mało czasu i to, że głównie chodziło o typo). Ważnym tematem dla mnie był też druk tego. Zajęła się tym firma Empresse, format B1, drukowali na jakimś HPku z rozszerzonym gamutem o m.in farbę zieloną, co dało dość jaskrawe kolory :) Problem z tym plakatem jest taki, że na każdym monitorze, ten dominujący kolor wyświetla się baaaardzo różnie... Soft: 3ds max, Vray, Photoshop Nic nadzwyczajnego, ale może komuś przypadnie do gustu :) Zainteresowanych zapraszam także na behance: https://www.behance.net/gallery/26300603/Gooral-3D-Typography Edytowane 12 Sierpień 2015 przez Nathanielxd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 12 Sierpień 2015 Share Napisano 12 Sierpień 2015 bitmapy są zdecydowanie za małe. Polecam 16k na szerokość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathanielxd Napisano 12 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2015 Następnym razem będę o Tobie pamiętał, olaf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 12 Sierpień 2015 Share Napisano 12 Sierpień 2015 Daje po oczach okrutnie :) Pewnie fajnie wygląda na papierze i z pewnością przykuwa wzrok. Możesz więcej napisać o tym, czego dotyczy plakat? Prawdę mówiąc nie łapię kontekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathanielxd Napisano 12 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2015 (edytowane) Druk wyszedł kozacko, bardzo zadowolony jestem z niego. Szkoda tylko, że taki drogi... Plakat zapowiadający koncert Goorala. Zacytuję "Gooral to producent, generator dźwięków i prekursor łączenia electro-house, dubstep i dnb z góralszczyzną." Znany chyba najbardziej z piosenki Karczmareczka ( ) :) Edytowane 12 Sierpień 2015 przez Nathanielxd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 12 Sierpień 2015 Share Napisano 12 Sierpień 2015 Ładnie wygląda efekt końcowy, dobrze to poświeciłeś. Jeśli miałbym się czepiać, jeśli już pokazujesz close-up upewnij się że nie brakuje wygładzania na obiektach. Odnośnie retuszu, kolory jakie wybrałeś to ciężki temat do postprodukcji, jeśli chodzi o referencji to może warto rzucić okiem np. na prace SerialCut-a i/oraz popytać jakiegoś dobrego retuszera jak sobie z tym radzi. Ale nawet bez tego, mi się podoba, good job! P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathanielxd Napisano 10 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Dzięki @Pionier za opinię. Z tym wygładzeniem rzeczywiście, muszę o tym pamiętać. A SerialCut znam, są szalenie inspirujący! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi