KaczmaR199 Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 (edited) Witam, Mam następujący problem. Modelując obiekt (editable poly), gdy klikam na jakiś element (vertex, edge, poly) wyrzuca mi widok bardzo daleko od obiektu. Kiedy wciskam "z" nie ma problemu z powrotem do obiektu. Dodam że rzecz się dzieje na widoku Ortographic, na prespective jest normalnie. Czasami problem również pojawia się przy obracaniu. Dodatkowo zauważyłem, że jak mocno przybliżę sobie obiekt to nie mogę trafić w vertexa ani w edge. Znajdują się jakby obok tego co widzę. Edited August 13, 2015 by KaczmaR199 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patq2012 Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 ""Dodatkowo zauważyłem, że jak mocno przybliżę sobie obiekt to nie mogę trafić w vertexa ani w edge. Znajdują się jakby obok tego co widzę. "" Ja mam coś podobnego w 3ds.Też,jak w jeden polygon celyje,to zaznacza mi często ten,za nim,mimo iż normal's,są we właściwą stronę ustawione. Na starym gtx 280,i 260,nie pamietam takich problemów.Możliwe że karta graficzna,za pewne masz AMD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaczmaR199 Posted August 21, 2015 Author Share Posted August 21, 2015 Właśnie pracuje na Radeonie. Ale już rozwiązałem ten problem. Wystarczy po przełączać się miedzy widokami (ortographic > prespective > ortographic) i wraca do normy. Co jakiś czas wystarczy powtórzyć tę czynność i da się pracować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts