KaczmaR199 Napisano 13 Sierpień 2015 Napisano 13 Sierpień 2015 (edytowane) Witam, Mam następujący problem. Modelując obiekt (editable poly), gdy klikam na jakiś element (vertex, edge, poly) wyrzuca mi widok bardzo daleko od obiektu. Kiedy wciskam "z" nie ma problemu z powrotem do obiektu. Dodam że rzecz się dzieje na widoku Ortographic, na prespective jest normalnie. Czasami problem również pojawia się przy obracaniu. Dodatkowo zauważyłem, że jak mocno przybliżę sobie obiekt to nie mogę trafić w vertexa ani w edge. Znajdują się jakby obok tego co widzę. Edytowane 13 Sierpień 2015 przez KaczmaR199
patq2012 Napisano 13 Sierpień 2015 Napisano 13 Sierpień 2015 ""Dodatkowo zauważyłem, że jak mocno przybliżę sobie obiekt to nie mogę trafić w vertexa ani w edge. Znajdują się jakby obok tego co widzę. "" Ja mam coś podobnego w 3ds.Też,jak w jeden polygon celyje,to zaznacza mi często ten,za nim,mimo iż normal's,są we właściwą stronę ustawione. Na starym gtx 280,i 260,nie pamietam takich problemów.Możliwe że karta graficzna,za pewne masz AMD?
KaczmaR199 Napisano 21 Sierpień 2015 Autor Napisano 21 Sierpień 2015 Właśnie pracuje na Radeonie. Ale już rozwiązałem ten problem. Wystarczy po przełączać się miedzy widokami (ortographic > prespective > ortographic) i wraca do normy. Co jakiś czas wystarczy powtórzyć tę czynność i da się pracować.
Rekomendowane odpowiedzi