Napisano 14 Październik 20159 l Witam! Jestem tutaj nowy i dopiero uczę się 3ds Maxa. Czy byłby w stanie mi ktoś pomóc ze dokończeniem drogi? Nie mam pojęcia w jaki sposób można skopiować - dorysować nowe panele. Jak kopiuję z Shiftem, to mam problem z odpowiednim umieszczeniem nowych paneli. Link do pliku: http://www.speedyshare.com/cERET/PU-Oristal-Startszene.max
Napisano 14 Październik 20159 l Mysle ze nikt ci nie pomoze w odwaleniu za Ciebie pracy... ale ale sluze linkiem do tutoriali Na sieci jest mnostwo porad jak cos zrobic. Obejrzyj. Poszukaj... Jezeli ktos za Ciebie cos zrobi ty wciaz nie bedziesz tego potrafil, a chyba nie na tym ci zalezy tylko na zbieraniu wlasnych doswiadczen i umiejetnosci. Chinskiego muru tez nie wybudowali w jeden dzien... Zatem do nauki i powodzenia!
Napisano 14 Październik 20159 l Autor Dzięki za odpowiedź. Przerobiłem już kilka tutoriali. Jednak potrzebuję wskazówki, w jaki sposób mógłbym z czymś takim sobie poradzić. Nie chodzi na pewno o to, żeby ktoś za mnie robotę odwalał ;)
Napisano 15 Październik 20159 l Np. narzędzie "array" - rozłoży, obróci, przeskaluje kolejne kopie obiektu wg. zadanych przez Ciebie parametrów. Jeżeli chcesz rozłożyć kopie obiektów według jakiejś krzywej to np. narzędzie "spacing tools".
Napisano 15 Październik 20159 l Ewentualnie wypróbuj narzędzie "Object paint". Bardzo przyjemne przy operowaniu większą ilością obiektów - pozwala malować obiektami po obiektach, siatce itp. można też seryjnie wypełniać linie obiektu - efekt jak przy kubełku "fotoszopa" Pozdrawiam, G.