Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć wszystkim! nazywam się Kamil Gacek, ale w internecie posługuję się nickiem Dilek (Czasem DilekPL lub Tu Dilek).

Od kilku lat zajmuję się, grafiką do gier 2d. Niedawno zorientowałem się że, trochę stanąłem w miejscu jeżeli chodzi o warsztat rysunku.

Spowodowane to było tym że, rysowałem w pośpiechu i to zazwyczaj stworki lub bardzo uproszczone postacie.

Postanowiłem coś zmienić i zacząć się rozwijać i znaleźć jakąś swoją tożsamość w moich pracach. Dlatego po godzinach dłubię w Photoshopie i sobie rysuję szkicuję itd. Ciekawy jestem Waszej opinii.

Na początek kilka ostatnich prac... Ale czuję że to nie mój styl, wolę iść w stronę Disney'owskich rysunków. Niedługo je tu wrzucę :P

[ATTACH=CONFIG]100412[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]100411[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]100414[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]100415[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]100413[/ATTACH]

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witaj, proponuję używać więcej referencji- widać w którym miejscu rysujesz coś z głowy a gdzie się na czymś wzorujesz bo widać sporą różnicę. Widać, że masz pojęcie więc czekam na te disneyowskie.Pozdrawiam

Napisano

Emperor spoko, może ciut za smoliste pociagnięcia brushem jak dla mnie, a najlepszy jest autoportret tylko coś nie do końca chyba gra prawa strona twarzy - skrót chyba coś nie do końca a blink na oku w cieniu wygląda tak jasno jak ten na drugim oku. Też pozdrawiam : )

Napisano
  • Autor

Największym problemem w tych pracach powyżej jest to że, właściwie w ogóle nie używałem odbijania w poziomie. Pewnie stąd właśnie we wszystkich portretach coś nie gra, ta druga strona. Powyższe rzeczy traktowałem raczej jako naukę niż coś czym chciałbym się chwalić. Dzięki za opinie i sugestie.

Co do referencji, odkryłem ostatnio cudowne narzędzie PureRef, (http://www.pureref.com/). Dzięki temu świat stał się lepszy. Polecam jakby ktoś nie znał.

Sławomir, widzę że zrobiliście grę na zasadach Flappy Birda :) Kiedyś też robiłem coś podobnego, tylko bardziej na wzór staruńkiego flashowego "Coptera". Wtedy jeszcze nie było wyżej wpomnianego Flappy.

fly_the_fly___flies_collection_by_dilekpl-d9atjp5.gif

fly_the_fly_by_dilekpl-d9atq9c.jpg

Napisano

O fajny game art, jakościowo lepiej od wielu które ostro zarabiają.Ta kupka może i śmieszna ale chyba jednak niepotrzebna ; ) PureRef podobny do RefBoard widzę, oba moją swoje drobne wady i zalety. Nom, a często używany skrót do obracania w pionie to konieczność, mi chyba przydałby się plugin który sam to robi co jakiś czas na podglądzie.