MacGyver246 Napisano 17 Grudzień 2015 Napisano 17 Grudzień 2015 Siemka ;) Chciałbym zrobić pewną animację szukałem w google i nie mogłem nigdzie znaleźć jak zrobić efekt jak poniżej http://videohive.net/item/neural-network/4135708 Byłbym bardzo wdzięczny jak by ktoś pomógł w tym temacie. Z góry dzięki i pozdrawiam forumowiczów :cool:
ozogonkiem Napisano 17 Grudzień 2015 Napisano 17 Grudzień 2015 (edytowane) Widzę że w projekcie nie użyto żadnych pluginów ale jednak model 3d jest załączony... Gdybyś miał plugin Trapcode Form to właśnie nim mógłbyś coś takiego dość łatwo osiągnąć, ale bez niego trzeba pewnie kombinować jakimiś innymi systemami cząsteczkowymi (pewnie Particle World, chociaż nie pamiętam czy obsługuje modele 3D). EDIT: Tak mi przyszło do głowy że gościu przecież może przesyłać prerenderowany wynik z Trapcode Form, dlatego nie jest potrzebny żadne plugin do otwarcia tego konkretnego projektu. Tak zachowujące się cząsteczki stworzysz właśnie przy pomocy wspomnianego wyżej dodatku :) Edytowane 17 Grudzień 2015 przez ozogonkiem
MacGyver246 Napisano 18 Grudzień 2015 Autor Napisano 18 Grudzień 2015 Wielkie dzięki :D Tego mi było trzeba ;)
ca mel Napisano 28 Grudzień 2015 Napisano 28 Grudzień 2015 Możesz zrobić to też plexusem. Ten plugin jest prostszy w obsłudze niż Form. A plexus z samym point rendererem wokół obj'ta (bez linii i face) i wbudowanymi deformerami da całkiem fajne efekty.
Rekomendowane odpowiedzi