Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Build 3.30.03 (official) (15 December 2015) już dostępny a w nim wiele nowości - w tym wreszcie oficjalny support dla maszyn majacych więcej niż 64 wątki ( aczkolwiek jeszcze z dopiskiem experimental )

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 7,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Juz w becie dzialalo wsparcie dla up 64 ale jeszcze troche kulawo.Trzeba bylo maxa z command line uruchamiac ze zmiennymi srodowiskowymi i po skonczonym renderze byly klopoty z zarzadaniem pamiecia,tak jakby render caly czas byl zaladowany do ram.

Napisano
  • Autor

w tej wersji wzmiankowane wsparcie działa już w miarę ok... raz tylko udało mi sie go zawiesić no a maxa normalnie odpalamy. Ogólnie wersja wydaje się być bardzo ale to bardzo dużo wydajniejsza . I tak wg moich testów z niektórymi scenami ( sceny od 500 MB do 1,3 GB ) przyspieszenie nawet do 50% ! (?) ) >jednakże tu wypowiedzieć się powinny osoby o większym ode mnie doświadczeniem w pracy z vrayem i jego ustawieniami. Ja cieszę sie z tego że najczęsciej wykorzystywany program doszlusował wreszcie do Cinemy, Maxwella,Arnolda i Rendermana co mam nadzieję zainteresowani najmocniejszymi procesorami przyjmą z zadowoleniem.

Napisano

matszklar u mnie niestety nie dziala wsparcie wszystkich prockow przy normalnym otwarciu (2xe52696) jedynie z comand line'a jest ok po tej komendzie (set VRAY_USE_THREAD_AFFINITY=1

"c:\program files\autodesk\3ds Max 2016\3dsmax.exe"

)

Napisano
  • Autor

rly

zamiast wpisywac z cmd użyj zmiennej środowiskowej VRAY_USE_THREAD_AFFINITY podając jako jej wartosć 1.

potem normalnie odpalaj maxa

Napisano

Niestety nie wiem jak to zrobic na windows 8.1:) pomysl z command line dostalem od vlado.Matszklar jezeli mozesz to zrob printscreena jak nma to wygladac (chodzi o dodoawanie zmiennej)

Napisano
CO tam macie za maszynki, ze ponad 64 wątki? :D

wystarczą dwa byle jakie, pierwsze z brzegu Xenony w cenie samochodu :)

Napisano
  • Autor
wystarczą dwa byle jakie, pierwsze z brzegu Xenony w cenie samochodu :)

ha... to prawda , a będzie jeszcze drożej bo na horyzoncie widać już nadchodzące 22-dwu rdzeniowce. Ceny dyktuje producent i niewiele można poradzić co nie zmienia faktu że u nas najtaniej ;)