matszklar Napisano 17 Grudzień 2015 Napisano 17 Grudzień 2015 Build 3.30.03 (official) (15 December 2015) już dostępny a w nim wiele nowości - w tym wreszcie oficjalny support dla maszyn majacych więcej niż 64 wątki ( aczkolwiek jeszcze z dopiskiem experimental )
michax56 Napisano 18 Grudzień 2015 Napisano 18 Grudzień 2015 Dzieki za info. Wiecej szczegolow na: http://www.v-ray.com/features/sp3/ Niestety wersja standalone dalej w 3.2. Pewnie za pol roku wpadnie aktualizacja do 3.3 :/ Ale milo ze cos sie dzieje.
rly Napisano 18 Grudzień 2015 Napisano 18 Grudzień 2015 Juz w becie dzialalo wsparcie dla up 64 ale jeszcze troche kulawo.Trzeba bylo maxa z command line uruchamiac ze zmiennymi srodowiskowymi i po skonczonym renderze byly klopoty z zarzadaniem pamiecia,tak jakby render caly czas byl zaladowany do ram.
matszklar Napisano 18 Grudzień 2015 Autor Napisano 18 Grudzień 2015 w tej wersji wzmiankowane wsparcie działa już w miarę ok... raz tylko udało mi sie go zawiesić no a maxa normalnie odpalamy. Ogólnie wersja wydaje się być bardzo ale to bardzo dużo wydajniejsza . I tak wg moich testów z niektórymi scenami ( sceny od 500 MB do 1,3 GB ) przyspieszenie nawet do 50% ! (?) ) >jednakże tu wypowiedzieć się powinny osoby o większym ode mnie doświadczeniem w pracy z vrayem i jego ustawieniami. Ja cieszę sie z tego że najczęsciej wykorzystywany program doszlusował wreszcie do Cinemy, Maxwella,Arnolda i Rendermana co mam nadzieję zainteresowani najmocniejszymi procesorami przyjmą z zadowoleniem.
rly Napisano 18 Grudzień 2015 Napisano 18 Grudzień 2015 matszklar u mnie niestety nie dziala wsparcie wszystkich prockow przy normalnym otwarciu (2xe52696) jedynie z comand line'a jest ok po tej komendzie (set VRAY_USE_THREAD_AFFINITY=1 "c:\program files\autodesk\3ds Max 2016\3dsmax.exe" )
matszklar Napisano 18 Grudzień 2015 Autor Napisano 18 Grudzień 2015 rly zamiast wpisywac z cmd użyj zmiennej środowiskowej VRAY_USE_THREAD_AFFINITY podając jako jej wartosć 1. potem normalnie odpalaj maxa
rly Napisano 18 Grudzień 2015 Napisano 18 Grudzień 2015 Niestety nie wiem jak to zrobic na windows 8.1:) pomysl z command line dostalem od vlado.Matszklar jezeli mozesz to zrob printscreena jak nma to wygladac (chodzi o dodoawanie zmiennej)
matszklar Napisano 18 Grudzień 2015 Autor Napisano 18 Grudzień 2015 ok w windows 7.1 wygląda to tak: [ATTACH=CONFIG]100720[/ATTACH]
MaxymilianMax Napisano 22 Grudzień 2015 Napisano 22 Grudzień 2015 CO tam macie za maszynki, ze ponad 64 wątki? :D
Imperator Napisano 22 Grudzień 2015 Napisano 22 Grudzień 2015 CO tam macie za maszynki, ze ponad 64 wątki? :D wystarczą dwa byle jakie, pierwsze z brzegu Xenony w cenie samochodu :)
matszklar Napisano 22 Grudzień 2015 Autor Napisano 22 Grudzień 2015 wystarczą dwa byle jakie, pierwsze z brzegu Xenony w cenie samochodu :) ha... to prawda , a będzie jeszcze drożej bo na horyzoncie widać już nadchodzące 22-dwu rdzeniowce. Ceny dyktuje producent i niewiele można poradzić co nie zmienia faktu że u nas najtaniej ;)
Rekomendowane odpowiedzi