Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hejka wszysktim:)

Dziękuje wszystkim za opinie,komentarze i porady z wątku o "Małej architekturze górskiej".

Dziś jeszcze szybszy projekt - w sumie było na to 16 godzin. Sofy, dywan i zasłony to gotowce. Model budynku mój, część książek moja, głośniki moje (ale z projektu sprzed roku), lampy wszystkie robione w trakcie tego projektu, drzwi przesuwne RIMADESSIO wzięte ze starego projektu.

Liczone Coroną 1.3, postpro Photoshop CS6. Drzewa kupione od 3DMentor'a, trawa i liście ForestPack Pro wtedy w wersji jeszcze 4.4 chyba.

Dzienne wizki świecone samym CoronaSun i CoronaSky, wieczorna świecona HDR'ką ze strony CGSKIES.COM.

Zdjęcie które jest za oknem jest z mojej wycieczki rowerowej wokół Poznania:)

Każda wizka liczona tylko do 100 passów, bo tylko tyle miałem czasu.

Proszę o komentarze, opinie, porady.

Serdecznie pozdrawiam!

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
bardzo fajne :) jak podoba się corona?

Corony używam od ponad 2 lat. W sumie od wersji Alpha 5 :) Bardzo pomaga ogarniać nam w firmie szybkie tematy. Szczególnie takie jak ten właśnie - 2 dni robocze, a jednak mogłem sobie pozwolić na ponad 3-4 godziny testów świateł, szło to migusiem, expres :) Ale teraz jak patrzyłem na testy Vray'a 3.3 to powoli się zbliża a nawet zrównał się z Coroną jeśli chodzi o prędkość renderów. Ale nadal wolę światło z Corony, ale do animacji używamy wciąż VRAY'a.

Fajnie że Ci się podoba :)

Napisano

Bardzo fajne rendery, ja właśnie się przesiadłem na vray 3,3 i przepraszam niech się corona schowa szczególnie jak człowiek opanuje progresive w vrayu , naprawdę fajne jest teraz niebo fizyczne , dwa corona coś wersji 1.3 zaczęła się mocno spowalniać trzeba na rożne rzeczy zwracać uwagę żeby prędkość nie spadała, przyznam ze alfa była chyba najbardziej wydajna. Ele i tak wizualizacje wyszły ci na prawdę super z czepialstwa woda mi się nie podoba trochę sztucznie wygląda :)