gumis_pl Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 No to zrobilem sobie taka scenke gor z mostem... Mam kilka pytan, mianowicie : 1. Jak zrobic zeby na wodzie odbijal sie most (ale nie jego cien) 2. Gdzie sie zmienia kolor calej sceny, otoczenia Na razie jest to chyba w jakims dziwnym swiecie bo slonce swieci a jest ciemno :) ale wkrotce sie to zmieni
streaker Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 no cóż, rozwijasz sie, ale: -wywal natychmiast te światło (słońce???) bo jest okropne -cień rzucany bezpośrednio pod most, gdy ?słońce? mamy za całą sceną -textury fatalnie naciągnięte na otych górach -jeżeli co błyszczące coś jest słońcem to czemu jest noc (tło jest czarne???) -jeżeli jest noc to czemu nie ma gwiazd lub chmur, które by je zkrywały -co jest dalej, plan nagle się urywa, ta,m jest jakas przepaść, wodospad, czy co? no, to chyba wszystko...
Knysha Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 no cóż, rozwijasz sie, ale: -wywal natychmiast te światło (słońce???) bo jest okropne -cień rzucany bezpośrednio pod most, gdy ?słońce? mamy za całą sceną -textury fatalnie naciągnięte na otych górach -jeżeli co błyszczące coś jest słońcem to czemu jest noc (tło jest czarne???) -jeżeli jest noc to czemu nie ma gwiazd lub chmur, które by je zkrywały -co jest dalej, plan nagle się urywa, ta,m jest jakas przepaść, wodospad, czy co? no, to chyba wszystko... W pelni sie pod tym podpisuje :P.
greg_jg Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 Gumiś, nie lepiej zrobić jeden projekt, ale dokładnie?
Piotr Dobosz Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 ja widze duzeee postepy:) gratuluje
sikham Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 nie ma to jak walnąć flarą po oczach o_O
gumis_pl Napisano 16 Październik 2004 Autor Napisano 16 Październik 2004 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... Zadałem kilka pytan, czy nikt nie postara sie mi odpowiedziec :(:(:(
sikham Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 1. woda musisz sie pobawić materiałem raytrace 2. naciśnij 8 na klawiaturze
Salvator Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 wow to ma swój klimacik ;] gdyby nie ta flara, to bym powiedział, że nawet ładne ;P
Badyl Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 zwlaszcza drugi - nawet pewien dramatyzm w sobie zawiera ;) w porownaniu do autobusu to jednak juz o wiele much better.
tweety Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 no dobra raytrace na wodę i jedziesz a co do gór to UVW mapping, pożąna textura, bump, displace, parę kamieni na pierszym planie... popracuj nad wyglądaem mostu: dodaj jakieś niebo zamiast czarnego tła i popróbuj z inną flarą (takiej to można użyć jedynie w scenach kosmicznych) przydałby się jakiś DOF na drugim ujęciu... PS: jeśli nie rozumiesz tych określeń to wlanij F1 na klawiaturce :) PS2 (ale nie playstation ;D ): brawo za postępy Gumis-jeszcze będzie z ciebie grafik ;)
gumis_pl Napisano 17 Październik 2004 Autor Napisano 17 Październik 2004 Jest lepiej, gorzej, czy tak samo, gadac :
gordon13 Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 trochę zbyt monotonny ten most pownieneś dać a może inaczej ja bym dał różne te kładki czy jak się to tam zowi a gdzie niegdzie bym nie dał wogóle i te góry roszeczke za kańciaste
masater Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 dalej scena się tak głupio urywa, dalej wieśniacka flara dalej kiepski materał na góry, dalej kiepski amteriał wody, dalej kiepski amteriał mostu, dalej mostek za równy, jedyne co lepsze to to ze dałeś jakieś "niebo" bo na tym czarnym to było totalnie wieśniacko. Parcuj bo w porównaniu z autobusem czy budzikiem widać postępy
Virk Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 to ja tylko w kwestii konstrukcji: dodaj liny odciągające te slupki na koncach kładki bo tak same z siebie to nie utrzymaja nawet ciezaru belek... na reszcie sie nie znam wiec nie pomoge :) milej pracy
Nimrod Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 Dokladnie diabel tkwi w szczegolach i zrob cos z tymi gorami, ta tekstura przeraza juz chyba lepiej by wygladaly bez tekstury :/
Salvator Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 jest lepiej, do poprawy leci to, że most wisi gdzieś w powietrzu
gumis_pl Napisano 17 Październik 2004 Autor Napisano 17 Październik 2004 Ops... co ja zrobilem , chcialem poprawic a wyszlo fatalnie :(
Badyl Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 dobrze, ze sam potrafisz to zauważyć. zdecydowanie lepsza pierwsza wersja sceny. dopracuj tamto, popraw tekstury most itd. i bedzie dajmy na to git:)
Virk Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 hehe...no dobra, widze ze dodales odciagi ale ale..jak dla odmiany te odciagi trzymaja sie ziemi ?? :) moze wbij w ziemie jakies male paliki pod skosem i na nich oplec te liny...
LittleDog Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 no ta trawa czy co tam jest mi nie zbyt sie podoba. Ja bym zmienil na jakies wieksze deseczki w tym moscie
Rekomendowane odpowiedzi