Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zakupiłem niedawno używany zestaw: http://www.ebay.de/itm/HP-Z400-Workstation-PC-Intel-Xeon-Core-X5677-3-47GHz-Ram-16GB-SSD-128GB-Q5000-/262031127421?hash=item3d0245b37d

PROCESOR Xenon 3,4GHz

Ram 16GB

Grafika Nvidia Quadro 5000

Sprzęt zdecydowanie przyspieszył prace względem laptopa którego używałem, jednak zdarza się, ze przy bardziej kompleksowym modelu poruszanie/obracanie się po scenie przycina co znacznie utrudnia prace. To samo jest z renderingiem w Thea, który czasem potrafi "zwiesić" Rhino.

Co powinienem dokupić aby zwiększyć wydajność sprzętu? Moge rozbudowac RAM do 24GB, tylko czy jest sens dokupywać 8GB RAMu, czy raczej powinienem coś zrobić z procesorem lub grafika?

Modeluje w Rhino i zamierzam kupić Thea Render.

Dzieki

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 4,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W pierwszej kolejności zmieniłbym kartę graficzna szczególnie ze Thea jest renderem typu hybrydy i ma wsparcie gpu w renderingu, nie wiem jaki masz budżet ale patrzyłbym na karty nvidi z gamingowych

Napisano

Jakiej wielkości są te pliki w Rihno, może to ograniczenia samego Rihno.

Generalnie ten komputer jest całkiem przyzwoity.

Spróbuj pogrzebać w ustawieniach karty graficznej choć nie wiem czy to akurat wina karty.

Obejrzyj ten poradnik co prawda nie do Rihno, choć być może i w Twoim przypadku się sprawdzi.