Napisano 24 Styczeń 20169 l Witam, Zakupiłem niedawno używany zestaw: http://www.ebay.de/itm/HP-Z400-Workstation-PC-Intel-Xeon-Core-X5677-3-47GHz-Ram-16GB-SSD-128GB-Q5000-/262031127421?hash=item3d0245b37d PROCESOR Xenon 3,4GHz Ram 16GB Grafika Nvidia Quadro 5000 Sprzęt zdecydowanie przyspieszył prace względem laptopa którego używałem, jednak zdarza się, ze przy bardziej kompleksowym modelu poruszanie/obracanie się po scenie przycina co znacznie utrudnia prace. To samo jest z renderingiem w Thea, który czasem potrafi "zwiesić" Rhino. Co powinienem dokupić aby zwiększyć wydajność sprzętu? Moge rozbudowac RAM do 24GB, tylko czy jest sens dokupywać 8GB RAMu, czy raczej powinienem coś zrobić z procesorem lub grafika? Modeluje w Rhino i zamierzam kupić Thea Render. Dzieki
Napisano 25 Styczeń 20169 l W pierwszej kolejności zmieniłbym kartę graficzna szczególnie ze Thea jest renderem typu hybrydy i ma wsparcie gpu w renderingu, nie wiem jaki masz budżet ale patrzyłbym na karty nvidi z gamingowych
Napisano 24 Październik 20177 l Jakiej wielkości są te pliki w Rihno, może to ograniczenia samego Rihno. Generalnie ten komputer jest całkiem przyzwoity. Spróbuj pogrzebać w ustawieniach karty graficznej choć nie wiem czy to akurat wina karty. Obejrzyj ten poradnik co prawda nie do Rihno, choć być może i w Twoim przypadku się sprawdzi.