Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś może zna jakąś stronę z darmowymi teksturami podobnej do tej http://www.textures.com/? Dawniej z owej strony można było pobierać wszystkie tekstury za darmo a od niedawna gościu sobie wymyślił że trzeba kupić premium żeby pobrać :o Co prawda można pobierać dalej ale jest limit na pobranie i można tylko pobrać kilkanaście tekstur.

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Gościu niczego nowego nie wymyślił. Nadal jest bardzo podobnie jak kiedyś . Teraz masz darmowych 15 kredytów odnawianych co 24 godziny. Kiedyś było 15 MB co 24 godziny. Od zawsze jak chciałeś mieć więcej to musiałeś płacić za różne 'plany'. Mogłeś wykupić od zawsze różne ilości tekstur które możesz ściągnąć na dzień, kiedyś były 4 plany - taki normalny, że dziennie mogłeś chyba 250 MB tekstur ściągnąć, potem był jakiś bardziej PRO, i potem to już jakieś MEGA plany dla studiów graficznych i kompanii tworzących gry.

Dzięki jego stronie 99% rozpoczynających pracę w 3D może pracować na legalnych teksturach, bez kupowania zestawu tekstur na "dzień dobry" za 200 Euro czy więcej.

Fakt 15 kredytów to nie wiele,ale też codziennie masz JEDNĄ wybraną teksturę wysokiej jakości, i jest ona poza tymi 15 darmowymi kredytami

Ja na darmowych koncie jechałem parę lat. Potem po prostu przeszedłem na subskrypcję.

Jeśli chcesz mieć jeszcze inną alternatywę to możesz zajrzeć tu:

http://episcura.com/

Tam masz 15 MB dzienni za darmo, ale masz też mniejsze "plany" miesięczne - za 8 Euro na miesiąc masz 1 GB do ściągnięcia. To uczciwe i tanie.

Niemniej uważam że jakość tekstur na textures.com bije na głowę inne serwisy. Znakomite rozdzielczości nawet do 16000x6000px, i ogromny zasób tekstur które są typu "seamless".

Pozdrawiam