DavidGT Napisano 29 Luty 2016 Napisano 29 Luty 2016 (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu nie mogę sobie poradzić z renderem ponieważ w prepass cienie robią mi się dziwnie na zielono... http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/6cd0c74f85ab4468 czasami jak włączę/wyłączę maxa albo zmienię rozdzielczości to jest ok (chociaż ciężko żeby zaskoczył)- prepass zamiast trwać 10min trwa 2 godz. poczekałem do końca prepassa z zielonymi cieniami i render też trwa o dużo dłużej niż powinien... a więc nie tylko na prepass ma to wpływ ale również na rendering miał może ktoś już taki problem ? Edytowane 29 Luty 2016 przez DavidGT
DavidGT Napisano 3 Marzec 2016 Autor Napisano 3 Marzec 2016 doszedłem do tego że zielone piksele robią się tylko wtedy gdy mam Vraylight ustawione jako skylight portal ale dlaczego tak się robi ?
DavidGT Napisano 3 Marzec 2016 Autor Napisano 3 Marzec 2016 tak wyglądają ustawienia: http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/ea6c7543bf01d0f1
stormwind Napisano 3 Marzec 2016 Napisano 3 Marzec 2016 (edytowane) Tu nic nie wskazuej na błąd, jeżeli mapa jest przypisana do prawidłowego słońca, słońce jest aktywne, ale możesz mieć jeszcze override dla enviromentu w zakładce Enviroment Ustavień V-Raya. Czy dzieje się tak jeżeli stworzysz nowe światło z domyślnymi ustawieniami i opcja skyportal? Ewentualnie nowe słońce z nową mapą. Może to też być materiał szkła z fogiem przeskalowanym lub ogólnie źle ustawione jednostki, możliwe że to też inne ustawienie szkła, sam robiłeś materiał szyb? Zrób testowy render z ukrytym szkłem, do testowych Renderów zmniejsz sobie parametry min i max IR map np na -5 i -3 Edit: A czy w ogóle potrzebujesz ten portal? Edytowane 3 Marzec 2016 przez stormwind
Rekomendowane odpowiedzi