Blejsoid Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 (edited) Czołem, już od dawna przymierzałem się do założenia porządnej teczki ale jakoś nigdy mi nie wyszło. Na początek trochę portretów: Zoom: ----- Zoom: ----- Zoom: ----- Powyższe prace pochodzą z mini wystawy zrobionej w ramach konwentu Dni Fantastyki w 2014. Wystawa zaczęła się od serii grafik robionych z myślą o nadrukach na koszulki; w jakimś momencie podsunięto mi pomysł żeby pokazać je na konwencie. Organizatorom spodobała się idea, z tym że do konwentu zostały ok. 2 tygodnie więc trzeba było brać się do roboty. Hasłem przewodnim imprezy było "cyberpunk i steampunk" więc chciałem nawiązać do tych 2 gatunków; ostatecznie do steampunku zaliczyłem też kilka bardziej udziwnionych prac. Na wystawie wszystkie prace były czarno białe. Planowałem kolor ale nie było czasu - miałem 10 dni na to żeby przerobić 14 szkiców na duże obrazy nadające się do druku w 50x50cm i 70x70cm. To co tutaj wrzucam to wersje dopieszczone i poprawione. -------------- Kilka prac z serii zrobionej na imprezę psy-transową Mayak, z grudnia 2015: Celowałem w psychodelę, wyszło bardziej przystępnie i normalnie niż planowałem. Ale coż, ludziom się podoba. Tak jak w przypadku pierwszej wystawy prace było robione pod mocną presją czasu. Zoom: Zoom: Edited April 5, 2016 by Blejsoid
4mk Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 podoba mi się stylówa, prace mają swój klimat :) Czekam na więcej!
Mariusz Panek Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Faktycznie fajnie, że czuć klimat... prace bardzo specyficzne :)
Mr Pank Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Klimatyczne i oryginalne prace, coś pomiędzy Tool ,a Thomas Hooper, ale mogę sie mylić. Dodaj więcej detali i głębi i idź w stronę płótna, Powodzenia.
Soulinka12 Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 zafundowałeś nam fajny powiew świeżości na forum :) całkiem inna stylistyka Pozdr
Blejsoid Posted April 5, 2016 Author Posted April 5, 2016 Dzięki za opinie, cieszę się że czuć klimat :] Na razie wrzucam jeszcze jedną gębę z Dni Fantastyki w wersji dopieszczonej: Co prawda wali Gigerem na kilometr ale zdecydowanie ją lubię ;)
Blejsoid Posted May 10, 2016 Author Posted May 10, 2016 Takich konceptów natrzaskałem ostatnio: Obiecuję że w następnym poście wrzucę coś bez symetrii, bo sam już nią rzygam ;) ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- To w zasadzie niewielka część serii, więcej piekielnych wypocin będzie wkrótce na forum, bihensie czy innym artstejszyn
Recommended Posts