Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

czesc to moj nowy projekt lecz niestety nie mam wiecej pomyslow zeby go skonczyc :( pomozecie mi troche z tym? pozdrawiam:)

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

do kitu światło... za mało aparatury elektronicznej (akbli oscyloskopów, ampero-volto-wato-mierzy)... nie podoba mi się twarz robota... jakaś dziwna popracuj nad nią, pomysł fajny ale popracuj nad nim

pozdrawiam :)

Napisano

Kiedyś Pan Jonkajtys wypuścił taką animację pt. MANTIS - polecam obejżeć!

Pozdro

Napisano

heheh pomysl cool ale:

1) za malo szczegoloow?

2) tjw. swiatlo! do kitu

3) roboty sa jak z plastiku a nie z metalu :)

4) dopasuj kolory bo nie pasuja (sciany - lampki - czarny pasek na scianie itd..)

powodzenia i pozdrawiam :D

Napisano

no więć światło: zaciągnięte żaluzje (ale nie do końca) i mocen zachodzące słońce przez nie wpadające (stworzy to scene bardziej mroczną)

jeśli mogę coś zasugerować to kamere możesz umieścić trochę poniżej torsu robota (tak aby widać było stół i robota na stole), w centrum umieść całego robota (stworce) a na pierwszym planie to co tworzy (ciężko to opisać ale jutro wrzucę taki konspekt i wtedy zobaczysz o co mi chodzi)

Napisano
  • Autor

dzieki:) wlasnie o to mi chodzi o krytyke poparta lekka pomoca:) dziekuje bardzo juz biore sie za zminy pozdrawiam:)

Napisano

troche za ciemno ale klimat fajny :)

co do materialoow uzytych w robotach, to moze pokombinuj z materialem raytrace... bo narazie wyglada kiepsko

Napisano

nic tu się nie trzyma kupy. roboty świadczyłyby o jakiejś odleglejszej przyszłości, zaś wystrój wnętrza świadczy o rosyjskim labolatorium na syberii w trakcie bardzo zimnej wojny ;]

oświtlenie do niczego, nic praktycznie poza ko,orem nie zmieniłeś.

w oczy bije także infantylizm tej sceny. takie "troszkę" naiwne to to.

widać, że możesz zrobić coś dużo lepszego, tylko niedopracowałeś pomysłu.

Napisano

co do swiatla - wsadz tu jakies jedno switatlo glowne - prawdopodobnie najlepszym bedzie kierunkowe - zeby wydobywalo ze sceny to co najwazniejsze - czyli tego robota z tym drugim na stole

i do tego wsadz kilka slabszych pomocniczych swiatelek ktore ci pomoga uporac sie z delikatnym wydobyciem detali otoczenia - i to nie musza byc silne swiatla - pamietaj ze czesto niedopowiedzenia daja duzo wiecej nic walenie prosto po oczach :)

zroznicooj tym swiatelkom kolorki - niech np. glowne jest delikatnie niebieskie - a pozastale np. ciut zolte - albo inaczej - jak ci tam spasi

pozdrawiam majac nadzieje bycia przydatnym :)

Napisano

ja ciągle pozostaję przy żaluzjach, a co do wystroju wnętzra to bym proponował metalowe stoły i szafy techniczne a z tyłu jakaś szafa rozdzielcza, co do materiału robota to powinieneś dać mu jakiś bardziej metaliczny odblask (powinien punktoo odbijac światło)

ogólnie scenka jest fajna (pomysł też) ale trzeba włożyć w to sporo pracy jeszcze

Napisano
  • Autor

dzieki wam bardzo juz biore se do roboty bardzo ciezko mi sie wraca do tej sceny bo komp mi muli starsznie nie wiem czemu:( tylko na tej scenie co jakies 40 sekund nawet przy nie robieniu niczego on zaczyna myslec i to trwa jakies 30 sekund i tak w kolko:( wiec dla tego troszke sie pospieszylem z ta scenka:( ale wracam juz teraz dzielnie:) pozdrawiam i bardzo dziekuje za komentarze:)

Napisano
  • Autor

a gdzie to sie wylacza???? masz racje to bardzo prawdopodobne ze on mi zapisuje scene do autobacka bo to samo mi sie dzieje jak normalnie zapisuje scene prosze o informacje na ten temat:( bo nie mam pojecia gdzie to sie robi:( pozdrawiam

Napisano

customize>preferences...>zakładka "file">auto back odznacz enable ... albo dostosuj do własnych potrzeb

pozdro

Napisano

juz powiedzieli wczesniej co trzeba :)

ze swojej strony dodam ze lampki na scianie wygladaja jak zawieszone w powietrzu, i przydalo by sie troche syfu

Napisano

ja sie nie znam, ale moglbys pochylic glowe (?) tego robota-budujacego tak, aby wzrok mial zwrocony na to co tam grzebie i majstruje. ;p

Napisano
  • Autor

troszke zminilem :) popierwsze dziekuje wszystkim za rady sa dla mnie bardzo przydatne:)

tweety jak zrobic te zaluzje bo to naprawde dopry pomysl poprostu to wymodelowac i puscic przez to swiatlo? dzieki wszystkim jeszcze raz:)

Napisano

za malo modelingu za duzo standardowych i troszke bezsensu poumieszczanych obiektor maxa, poproaw kolorystyke, daj lepsze swiatlo, tak szczeze to nie widac z poczatku roznicy miedzy elementami robota tworcy i robota ktory ma byc zrobiony, licze ze uporasz sie z tym :D