slayer2004 Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 Od wczoraj, robie w 3dsmax model działa samobieżnego. Nie robię go z planów ani blueprintów . Jest to raczej mój wymysł. Nie jest jeszcze oteksturowany i nie ma lufy i patu detali, ale postaram się je niedługo dodać. Sorki za słabą jakość ;)
Muhaho Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 spróbój dac wszystko w jednym kolorze (tj tylko teraz, model bedzie sie lepiej prezentowal)np szarym i popracoj nad oswietleniem... Pozdro!
polka dot Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 tjw, swiatlo swiatloo ;) chyba brazilem robisz to nie wlanczaj gi tylko w lumie daj skylighta zroob wiecej detali powodzenia :)
Salvator Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 samobieżne już jest, tylko gdzie to działo? ;] sbyt skomplikowane to nie jest, ale kto wie, może jak to oteksturujesz, dodasz więcej, więcej detali, oświetlisz i wyrenderujesz to będzie ładne. do roboty pozdro
slayer2004 Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 Oki, moje działo nabrało bardziej jednolitych barw ;) . Poprawiłem nieco oświetlenie. Narazie nie sorabiałem detali, ponieważ czasu brakło(uczyć się też trzeba). Jutro postaram sie dorobić lufę i resztę detali . Pozdrawiam
Muhaho Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Odrazu lepiej ;] Moglbys sprobowac ustawic kilka, ale zato slapszych zaroweczek np. na okregu, nad modelem
slayer2004 Napisano 19 Październik 2004 Autor Napisano 19 Październik 2004 Dobra. Kolejny update. Wreszcie moje działo dostało lufę ;). Dorobiłem też właz . Mam zamiar zrobić karabin maszynowy na wieżyczce i jeszcze kilka detali. Myślę, że modelowanie mam skończone na ok. 70-80 %. Proszę o komentarze i sugestie .
Salvator Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 mam pewne wątpliwości w ilu procentach to czołg a w ilu działo samobieżne :] chyba nie takie proporcje, poglądaj referki.
lobohome Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 nie jestem pewien jak się projektuje czołgi, ale dużo wystających części chyba nie sprzyja czołgu ... uchwyt na lufę (czy co to tam jest) ... zamknięcie włazu ... beczka z boku (nie wiem z czym ... ale jak coś pod ciśnieniem to jeden strzał z kalibru 9 mm i wszystkoo leci.... ) przemyśl wszystko dokładnie krok po kroku ... tylko z głową ... pozdro
Rekomendowane odpowiedzi