Napisano 18 Październik 200420 l Od wczoraj, robie w 3dsmax model działa samobieżnego. Nie robię go z planów ani blueprintów . Jest to raczej mój wymysł. Nie jest jeszcze oteksturowany i nie ma lufy i patu detali, ale postaram się je niedługo dodać. Sorki za słabą jakość ;)
Napisano 18 Październik 200420 l spróbój dac wszystko w jednym kolorze (tj tylko teraz, model bedzie sie lepiej prezentowal)np szarym i popracoj nad oswietleniem... Pozdro!
Napisano 18 Październik 200420 l tjw, swiatlo swiatloo ;) chyba brazilem robisz to nie wlanczaj gi tylko w lumie daj skylighta zroob wiecej detali powodzenia :)
Napisano 18 Październik 200420 l samobieżne już jest, tylko gdzie to działo? ;] sbyt skomplikowane to nie jest, ale kto wie, może jak to oteksturujesz, dodasz więcej, więcej detali, oświetlisz i wyrenderujesz to będzie ładne. do roboty pozdro
Napisano 18 Październik 200420 l Autor Oki, moje działo nabrało bardziej jednolitych barw ;) . Poprawiłem nieco oświetlenie. Narazie nie sorabiałem detali, ponieważ czasu brakło(uczyć się też trzeba). Jutro postaram sie dorobić lufę i resztę detali . Pozdrawiam
Napisano 19 Październik 200420 l Odrazu lepiej ;] Moglbys sprobowac ustawic kilka, ale zato slapszych zaroweczek np. na okregu, nad modelem
Napisano 19 Październik 200420 l Autor Dobra. Kolejny update. Wreszcie moje działo dostało lufę ;). Dorobiłem też właz . Mam zamiar zrobić karabin maszynowy na wieżyczce i jeszcze kilka detali. Myślę, że modelowanie mam skończone na ok. 70-80 %. Proszę o komentarze i sugestie .
Napisano 19 Październik 200420 l mam pewne wątpliwości w ilu procentach to czołg a w ilu działo samobieżne :] chyba nie takie proporcje, poglądaj referki.
Napisano 19 Październik 200420 l nie jestem pewien jak się projektuje czołgi, ale dużo wystających części chyba nie sprzyja czołgu ... uchwyt na lufę (czy co to tam jest) ... zamknięcie włazu ... beczka z boku (nie wiem z czym ... ale jak coś pod ciśnieniem to jeden strzał z kalibru 9 mm i wszystkoo leci.... ) przemyśl wszystko dokładnie krok po kroku ... tylko z głową ... pozdro