Araiel Napisano 7 Kwiecień 2016 Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Cześć wszystkim, chciałem Wam przedstawić efekt mojego ostatniego projektu graficzno-fotograficznego. Akurat pod koniec zeszłego roku wróciłem do robienia takich rzeczy i staram się, aby jakoś w miarę regularnie tworzyć coś nowego. Poprzednie prace można obejrzeć u mnie na fb [link], a tutaj umieszczam projekt w klimatach Star Wars (tak wiem, pewnie wszyscy mają dość Star Wars, ale ja lubię ten temat, a że akurat tak się zgadałem z modelką, to jest tak a nie inaczej), którego tematem przewodnim był lekki redesign postaci księżniczki Lei. Cała scena, R2-D2, pistolet i pas, to moje modele trójwymiarowe. Soft jaki wykorzystałem przy tym projekcie to: 3ds max, Vray, Xnormal, Quixel Suite + Photoshop z filtrami NIK Collection. Zdjęcia robiłem Nikonem D7100 w moim domowym pseudo mini-studio. Pozowała: Cristina Romanyk Wizaż: Anna Parol 1. 2. 3. 4. model 3d R2-D2 5. model 3d blastera 6. model 3d paska 7. render 3d sceny, która potem robiła za tło sesji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piopiowawa Napisano 7 Kwiecień 2016 Share Napisano 7 Kwiecień 2016 uuu niezłe ;) kawał dobrej roboty, ładnie wkomponowane w tło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbcg Napisano 8 Kwiecień 2016 Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Na modelach się nie znam;), ale kobitka śliczna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Araiel Napisano 8 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2016 piopiowawa, dzięki. Łączenie zdjęć z renderami zawsze dostarcza mi problemów, tak więc cieszę się, że uważasz, że ten element ładnie wyszedł :) pbcg, no tak, Cristina świetnie wygląda - miałem szczęście, że akurat na nią trafiłem przy tym projekcie :D A jeszcze zapomniałem przy pierwszym poście dodać jedno ujęcie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piopiowawa Napisano 8 Kwiecień 2016 Share Napisano 8 Kwiecień 2016 a ja na odwrót:) wolę się wypowiadać co do grafiki bo jest w porządku, a propos modelki to na pewno jest zadowolona z prezentacji, ale jej strój nie pasuje do klimatów starwars, no ale przy tym co zaczyna wyczyniać disney obecnie wszystko przed nami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Araiel Napisano 8 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Akurat razem z modelką nie chcieliśmy, aby to była stylizacja oparta sztywno na filmie, ale raczej coś innego. Padło akurat na taki strój ;p A Disney raczej czegoś takiego nie zrobi, ich target to teraz dzieci, a taki strój nie pasuje do filmów skierowanych do najmłodszych widzów, hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piopiowawa Napisano 8 Kwiecień 2016 Share Napisano 8 Kwiecień 2016 klimat jest udany na pewno, mi osobiście strój mocno przeszkadza, kojarzy się z eleganckim bikini. Jeśli można doradzić kiedy nacieszysz się obecnym efektem dalej bym powalczył ze stylizacjami modelki jeśli będziesz miał jeszcze okazję. Jest mnóstwo ciekawych strojów styllizowanych na swars niekoniecznie w stylu "mniszki" :) z disneyem miałem bardziej na myśli jak łamią to czego dorobił się Lucas przez lata u fanów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Araiel Napisano 8 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Ze stylizacją to nie wykluczam, że jeszcze kiedy porobię coś w klimatach Star Wars. Nie wiem czy nadal będzie się to tyczyć tej samej postaci filmowej i czy bym realizował to z tą samą modelką, ale coś na pewno jeszcze w uniwersum Gwiezdnych Wojen stworzę ;) Ogólnie miałbym większe pole do popisu, gdybym miał jakąś projektantkę/stylistkę, która mogłaby mi pomóc w realizacji pewnych konceptów, ale na razie nikogo takiego nie mam chętnego do współpracy... alternatywą (trochę trudną w realizacji) jest ogarnięcie Marvelous Designera, później układanie ciuchów na upozowanym podobnie do modelki manekinie z DAZ Studio i na koniec próba zgrania tego z fotą. No ale to może jak znajdę więcej wolnego czasu, to bym coś takiego popróbował zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi