praet Napisano 14 Kwiecień 2016 Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Cześć wszystkim, Tak jak tytule. Po wykonaniu (bądź zastopowaniu) renderingu (nawet najprostszego z jednym boxem na scenie, na podstawowych ustawieniach vraya) frame buffer przycina się za każdym razem na jakieś 5-6 sekund. Doprowadza mnie to powoli do szału zwłaszcza jak robię szybkie testy i za każdym razem muszę odczekać te parę sekund. Wcześniej myślałem, że to kwestia wielkości sceny, ilości obiektów itd (wtedy zresztą potrafi się przywiesić nawet na 1-2 minuty) ale sprawdziłem na najprostszej możliwej scenie i też jest zwiecha. W maxie 2012 też miałem jakieś problemy z VFB ale wtedy pomagało wyłączenie "IMPROVE QUALITY PROGRESSIVELY".. teraz (przy maxie 2015 i vray 3) niestety nie pomaga : / Czy ktoś wie jakimś cudem czemu tak się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 14 Kwiecień 2016 Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Co pokazuje vray log w takim momencie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
praet Napisano 14 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Nic niezwykłego. Info o scenie, zero errors, zero warnings.. Chociaż dziwne jest może to, że "total frame time" jest na 0,3s a "total sequence time" na 3,4s (czyli chyba po uwzględnieniu zwiechy)... czyli w tym wypadku zawiecha jest na 3,1 sekundy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
praet Napisano 14 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Zwiększyłem trochę ilość obiektów (boxy + maxowe czajniczki) i teraz jest "total frame time" 0,3-0,4s ale za to "total sequence time" podskoczył do 5,9s : / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi