praet Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 Cześć wszystkim, Tak jak tytule. Po wykonaniu (bądź zastopowaniu) renderingu (nawet najprostszego z jednym boxem na scenie, na podstawowych ustawieniach vraya) frame buffer przycina się za każdym razem na jakieś 5-6 sekund. Doprowadza mnie to powoli do szału zwłaszcza jak robię szybkie testy i za każdym razem muszę odczekać te parę sekund. Wcześniej myślałem, że to kwestia wielkości sceny, ilości obiektów itd (wtedy zresztą potrafi się przywiesić nawet na 1-2 minuty) ale sprawdziłem na najprostszej możliwej scenie i też jest zwiecha. W maxie 2012 też miałem jakieś problemy z VFB ale wtedy pomagało wyłączenie "IMPROVE QUALITY PROGRESSIVELY".. teraz (przy maxie 2015 i vray 3) niestety nie pomaga : / Czy ktoś wie jakimś cudem czemu tak się dzieje?
praet Posted April 14, 2016 Author Posted April 14, 2016 Nic niezwykłego. Info o scenie, zero errors, zero warnings.. Chociaż dziwne jest może to, że "total frame time" jest na 0,3s a "total sequence time" na 3,4s (czyli chyba po uwzględnieniu zwiechy)... czyli w tym wypadku zawiecha jest na 3,1 sekundy.
praet Posted April 14, 2016 Author Posted April 14, 2016 Zwiększyłem trochę ilość obiektów (boxy + maxowe czajniczki) i teraz jest "total frame time" 0,3-0,4s ale za to "total sequence time" podskoczył do 5,9s : /
Recommended Posts