Sebazx6r Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 (edited) Czy jest opcja w modo by Edge Slice tool działał w ten sposób by ciąć wszyskie edge po prostej pomiedzy 2 vertexami? lub eventualnie by lłączyć 2 vertexy po prostej tak by przecieły edge pomiędzy nimi ~3min 20s Czy jest taka opcja relaxowania jak w Mayce przy retopologi za pomoca pędzla z opcją soft falloff? Jeszcze pytanie o move tool. Chciałbym zaznaczyć x vertexów i przesuwać je po ich indywidualnej normalnej. Czy jest taka opcja w Modo? Jak tak to od której wersji? Edited April 19, 2016 by Sebazx6r
1pudel Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 (edited) 1) w trybie poligon zaznacz poligony przy, których są interesujące Cie edge --> Loop Slice (zaznaczone Slice Selected) deflautowo jest 50% przy 1 podziale-count (tniesz poligony na pół) edit Edge Slice z zaznaczonym Multi Slice, myślałem wcześniej, że chcesz ciąć edge na pół 2)dokładnie tego nie ma, ja robię w trybie edge Edge Slice ze snapem na Vertexy, na pustym Edgu masz na podpowiedzi w jakieś częsci edge będzie vertex 3) nigdy nie miałem zainstalowanej Mayi spróbuj Soft Drag, Soft Move z zakładki Deform lub pędzel Smooth ze Sculpt Tools 4) przesuwasz zaznaczone vertexy z użyciem Action Center Local (alt+x) Edited April 20, 2016 by 1pudel
Sebazx6r Posted April 21, 2016 Author Posted April 21, 2016 Wszystko piknie jeszcze tylko ten 3pkt musze sprawdzić. Ciekawi mnie od których wersji te fithery dzialaja w pracy mam jeszc 701.
1pudel Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Multi Slice jest chyba od 9, reszta powinna być we wcześniejszych wersjach
1pudel Posted June 2, 2016 Posted June 2, 2016 Może Ci się przydać "Modeling game assets in Modo" Christian Philippe https://dl.dropboxusercontent.com/u/234152844/The%20Foundry/Modo/Modeling%20game%20assets%20in%20Modo_v1.00.pdf
Recommended Posts