Napisano 18 Maj 20168 l Witam, mam pewien problem. Jakiś czas temu robiłem pewien projekt w 3ds max. Po nim było kilka kolejnych jednak teraz musze wrócić do tego pierwszego. Niestety gdzieś mi on zaginał. W ostatnio otwieranych w maxie już go na liście nie ma. I tutaj powstaje moje pytanie czy jest jakaś możliwość, żeby powiększyć listę ostatnio otwieranych projektów? Lub może w jakiś inny sposób odnaleźć ten plik. Może po dacie modyfikacji bo wiem kiedy go ostatnio otwierałem? Wyszukiwanie w Windowsie znajduje mi tylko plik o wiele starszy niż ten który mnie interesuje. Możliwe że zapisałem go pod inną nazwą. Bardzo proszę o pomoc.
Napisano 18 Maj 20168 l Domyślna lokalizacja scen maxa to moje dokumenty/3ds max/scenes, max potrafi czasem wskazać domyślną ścieżkę gdy wybierasz zapisz jako. Wyszukaj sobie na dyskach wszystkie sceny maxa, w pole wyszukiwari wpisz *.max
Napisano 18 Maj 20168 l Autor Niestety, też tak zrobiłem i nie znalazłem tego czego szukam. Chyba bede musiał zrobić to od nowa :/
Napisano 19 Maj 20168 l Najprościej jak znasz datę modyfikacji to chyba będzie wyszukać na dysku. Wejdź w mój komputer i wpisz w okienko z lupką *.max Wyszuka CI wszystkie pliki maxa na dyskach. Posegreguj po dacie i szukaj.
Napisano 19 Maj 20168 l Mogles tez po prostu go nie zapisac albo przy zapisie w zamysleniu kliknac na NO. Lub przez przypadek go usunac. Mi osobiscie sie to zdarza z 2-3 razy w roku... To co proponuja koledzy u gory to jedyna mozliwosc mysle. Kiedys kolega z pracy nie zapisal projektu przez 3 tygodnie : ) Dopiero gdy przyszedlem do niego zapytac sie o sciezke do pliku kliknal save : )
Napisano 19 Maj 20168 l Na przyszłość ustaw sobie automatyczny backup, tylko rozsądnie jeżeli chodzi o częstotliwość. Ja kiedyś miałem ustawione na co 5 minut i przez dłuższy czas nie mogłem dojść do tego co mi tak kompa spowalnia. Chociaż osobiście preferuję mieć to wyłączone i po prostu pamiętać o zapisywaniu samodzielnie po każdym kluczowym etapie pracy :-) @norden - 3 tygodnie? To co Wy tam w ILM-ie w ogóle kompów nie wyłączacie? :-)