hubb06 Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 Myśle że problemu nie trzeba zbytnio opisywać, wszytsko widac na screenie.. Proszę o pomoc Poniżej przesyłam ustawienia imporu jakimi się posługiwałem. .
rly Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 Sprawdz skale rysunku masz zaznaczone weledowanie punktow .Przy zlej skali rysunku ma moze to robic automatycznie.
t0m3k Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 przed importem w cadzie przesun rysunek do punktu 0,0,0. to co widac na screenie dzieje sie jesli importowany obiekt jest daleko od punktu 0,0,0 w max'ie (a widac ze jest bardzo daleko po koordynantach x i y)
hubb06 Posted May 24, 2016 Author Posted May 24, 2016 niestety nie pomaga przesunięcie na środek. zapmniałem dodać że przy imporcie wyskakuje takie okno jak poniżej. może na ma na to jakiś wpływ
t0m3k Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 upewnij sie ze jednostki sa takie same w max'ie i cad'zie, rozbij rysunek (explode), przenies wszystko na jedna warstwe, ustaw dla wszystkiego ten sam styl i grubosc lini, uzyj purge, przesun do punktu 0,0,0, zapisz jako nowy plik i go zaimportuj do max'a
Recommended Posts