Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Piszę do Was z prośbą o pomoc w imieniu mojego przyszłego pracodawcy. Zaczynam pracę w charakterze grafika 3d (3dsMax + Vray, Photoshop pewnie teź SolidWorks, Indesign i Corel) w firmie gdzie takiego stanowiska do tej pory nie było, stąd skomponowanie sprzętu padło na mnie. Firma zajmuje się projektowaniem i produkcją art. wyposażenia wnętrz, a na kompie w dużej mierze robione będą rendery PACKSHOTowe lub niewielkie aranżowane INTERIORY. Zależy mi na wygodnej, sprawnej pracy w Maxie, zupełnie nieistotne są gry, nie chciałbym też nic w tym sprzęcie kręcić.

Z racji nikłego doświadczenia szefostwa kwestia BUDŻETU jest otwarta, ale proponuję na start ok 5000zł ze wszystkim (monitor 23 cale, bo pewnie w przyszlosci dokupimy drugi).

Prosiłbym Was o pomoc w skomponowaniu 2 zestawów, jednego z przyzwoitymi parametrami pewnie w okolicach założonych 5000zł i drugiego nieco bardziej zaawansowanego, ale w kwocie pewnie nie przekraczającej 10000zł, bo specyfika pracy tego chyba nie wymaga.

PS: Fajnie jakby miał w sobie SSD min. 256GB bo na domowym kompie, używanym do tych samych celów często przy Photoshopie już brakuje pamięci.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie.

Otrzymałem taką propozycję zestawu:

- Intel Core i7-6700 /3.4GHz, 8MB, LGA1151, BOX/

- Asus B150 PRO Gaming /intel B150, DDR4, LGA1151/

- Kingston 16GB (2x8GB) 2133MHz CL14 HyperX Fury Black

- Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600

- SilentiumPC Pax M70 Pure Black (b/z)

- SilentiumPC Fera 3 HE1224

- MSI GeForce GTX 750 Ti 2GB DDR5 128bit (1085/5400)

- Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny

- GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s)

+ monitor

DELL U2415 (16:10, IPS, 6ms, DP/HDMI, USB, pivot )

4898 zł za całość wychodzi.

Co sądzicie o takim zestawie, ewentualnie jak możnaby go zupgradować w wypadku nieco większego budżetu?

Edytowane przez Wojcyl
Otrzymana propozycja zestawu

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Weź sobie Windowsy 10 Home Box bo obsłuje 120GB RAM . Zachowasz system przy zmianie płyty. Windows 7 Home Edition obsługiwał tylko 16GB i trzeba było kupić PRO by obsłużyć te 32-64GB na i7. OD Windows 8 wersje Home obsługują 120GB. i7 obsługują max 64GB.

Na kingui możesz kupic klucz do Windows PRO 10 za lekko ponad 100 pewnie plus podatek.

http://www.kinguin.net/pl/product/350609/

Moja propozycja bez klawiatury i myszki. W sumie można sobie darować napęd DVD.

9OTJHff.png