Skocz do zawartości

Początki 3D S Max

Izzz007

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Jestem tu nowa. Zainteresowała mnie technika 3D S Max. Chciałabym się dowiedzieć czy ten program podzielony jest na kategorie, a jak tak to jakie? Od czego zacząć ucząc się pracy z tym oprogramowaniem? Proszę Was o wyrozumiałość i poważne podejście do sprawy. Nie mam nikogo kto mógłby mi pomóc, więc pomyślałam, że zapiszę się na forum i tu dostanę odpowiedzi na moje pytania.

Izzz007

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

co masz na myśli mówiąc kategorie? Program to program, można w nim zrobić wiele rzeczy. Samą grafikę można podzielić na pewne subelementy - modelowanie, teksturowanie, oświetlanie, animacja, obróbka post. Od czego zacząć się uczyć? ciężko pytanie. Napisz co cię dokładnie interesuje

W pierwszej kolejności napisz co cie interesuje jeśli chodzi o 3d co chciała byś robić wizualizacje, animacje, modelowanie czy może tworzenie grafiki pod gry. Łatwiej będzie ci podpowiedzieć na co masz położyć większy nacisk a na co mniejszy w przypadku gdy określisz się który dział grafiki 3d cie interesuje

A tak ogólnie to na początek zapoznaj się dobrze z interfejsem programu to jest podstawa do samodzielniej potem pracy z nim

PLS, 2013 panowie spora ilość osób teraz próbuje od razu na głęboka wodę lądować czyli "dzisiaj muszę zrobić zajerealistyczn wizualizacje" albo "wymodelować full detal autko"a za piec minut w dziale pomocy są pytania typu zniknął mi zasobnik , albo nie mogę przesuwać obiektu po konkretnej osi, albo co to za czerwone znacznik mam w edytorze materiału itp itd czyli podstawy znajomości samego programu leżą