ti-tech Napisano 26 Lipiec 2016 Napisano 26 Lipiec 2016 Witam. Mam problem - zmieniłem ostatnio komputer, w którym zainstalowany jest GTX 970 i podczas pracy Maxa, włączając wirefrime strasznie mi zacina vievport. Ogólnie przycinanie występuje tylko gdy podświetlają mi się krawędzie w vievporcie, czyli przy zaznaczaniu albo po wciśnięciu F3/F4 Jestem pewien, że chodziło to płynniej na starym kompie i teraz nie wiem co jest tego przyczyną, Na pierwszy ogień idzie moim zdaniem karta graficzna no bo to ona odpowiada za to co się wyświetla. Najciekawsze jest to że cała jednostka zwalnia - bo w tym momencie przycina nawet inne aplikacje np. YT w przegądarce też się zatnie. Miał ktoś może podobny problem? Mam zainstalowane Nvidia GForce Experience - wiec sterowniki są chyba aktualne... Pozdrawiam i liczę na pomoc.
rly Napisano 26 Lipiec 2016 Napisano 26 Lipiec 2016 Pierwsza kwestia jaki system, jezeli 10 wroc do 7 u mnie pomoglo.
stormwind Napisano 27 Lipiec 2016 Napisano 27 Lipiec 2016 Czy problem wysteruje przy wybranej scenie maxa czy zawsze? Czy dzieje się tak przy wszystkich sterownikach viewportu? Nitrous/DirectX/OpenGL Sprawdź starsze, oficjalne sterowniki nvidii, czasem to wina konkretnej wersji sterownika.
ti-tech Napisano 27 Lipiec 2016 Autor Napisano 27 Lipiec 2016 Witam. Chyba to było to, wcześniej było na Nitrous Direct3D 11, przestawiłem na 9 i chodzi dużo płynniej i najlepiej z wszystkich możliwych wyborów. Dziękuję za zasugerowanie tego i pomoc. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi