Napisano 28 Lipiec 20168 l Czołem wszystkim =) Chciałem się małymi krokami przymierzać do zrobienia swojego portfolio ale uznałem że to jeszcze nie teraz, że te umiejętności na nic są zdatne w firmie i raczej będę zawadzał i opóźniał prace po czym mnie wyleją , a bardzo chciałbym kiedyś pracować jako digital painter mimo, że nie mam szkoły plastycznej ani nic związanego z rysunkiem. Chciałbym was prosić o rady, krytykę dotyczącą mojej twarzy dlaczego jest taka, a nie inna , a tak na serio to chciałbym abyście mi pomogli z usprawnieniem/polepszeniem jakości moich prac, co zmienić, co poprawić czego się nauczyć, co doszlifować ogólnie i nie miejcie litości co do krytyki, którą bardzo cenię. Na początek dwie prace, ilustracja i koncept Pozdrawiam Edytowane 28 Lipiec 20168 l przez Itstime
Napisano 16 Sierpień 20168 l Hej. Wydaje mi się że za dużo tu "mazania". Powinieneś skupić się na linearcie a dopiero poźniej sobie mazać :D Kiedyś słyszałem gdzieś ktoś powiedział: żeby dobrze malować trzeba najpierw nauczyć się podstaw rysunku. A więc proponuję ci żebyś skupił się raczej na rysowaniu -bryły, anatomia, perspektywa, itp. A co do tego twojego malowania- Zwracaj uwagę w ktorym kierunku robisz maźnięcie pedzlem, dzięki temu łatwiej jest zdefiniować bryłę. W tym twoim pierwszym rysunku te skały w tłe mają za duże nasycenie koloru, jeśli dał byś tam bardziej szarawe kolory + może jakąś małą mgłę to rysunek nabrał by większej głębi. Aha, i jeszcze powinieneś poćwiczyć walory. Możesz sprobować malować czarno-biało a dopiero poźniej dodać kolory.
Napisano 18 Sierpień 20168 l Hej, jest spoko, ciekawe kolory, szczególnie w tym pierwszym. Na twoim miejscu skupiłbym się też trochę na uporządkowaniu pracy - zwolnieniu, większym przemyśleniu i tak jak napisał Cinski mniejszym mazaniu. Staraj się robić dokładniejsze pociągnięcia pędzlem - prace zyskają na ostrości i będą lepsze w odbiorze.