Napisano 4 Sierpień 20168 l Cześć, na dość zaawansowanym już etapie prac przestałam móc otwierać plik. Renderowałam scenę wiele razy i od ostatniego otwarcia nic nie dodawałam w niej. Mam 3ds Max 2016, scena na V ray-u. Wielkość pliku: 179 MB. Próbowałam już: -zmiany pliku systemowego -mergowania wszystkiego do sceny -otwierania autoback'ow -kopiowania pliku i zmieniania nazwy W międzyczasie przeszłam na Windows 10. Pomyślałam, że może w ustawieniach pamięci może być jakiś problem...Czy może ktoś miał podobny problem i udało się go rozwiązać? Niestety o przemodelowanie sceny będzie ciężko bo jest bardzo duża. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Napisano 5 Sierpień 20168 l Skoro autobacki tez nie chcą się otworzyć do głowy przychodzi mi tylko opcja niekompatybilnych pluginów lub ograniczeń w uprawnieniach. Czy tworzyłaś scenę z użyciem jakiś zewnętrznych pluginów itp? Uruchamiałaś Maxa jako administrator? Na marginesie dobra rada: Jeżeli pracujesz długotrwale nad projektem, co dzień/kilka dni zapisuj sobie plik z nową datą.
Napisano 5 Sierpień 20168 l Autor Rzeczywiście może być wina plug-inów. Sprawdzę czy mam wszystko. Zobaczę też,czy uprawnienia administratora pomogą, ale inne pliki idą, tylko ten nie. Zapisuję co kilka dni, z inną nazwą. Nie chciałabym tylko wracać do wersji gdzie nie ma tego co ostatnio robiłam. Sprawdzę opcje plug-inów i skryptów, wrócę i dam znać czy pomogło. Jeśli ktoś jeszcze ma sugestie co może powodować to proszę o pomoc.
Napisano 13 Sierpień 20168 l Autor Uruchomienie jako administrator pomaga. Czasem, muszę jeszcze 2-3 razy próbować ale w końcu się udaje. Dziękuję:)