Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć,

na dość zaawansowanym już etapie prac przestałam móc otwierać plik. Renderowałam scenę wiele razy i od ostatniego otwarcia nic nie dodawałam w niej. Mam 3ds Max 2016, scena na V ray-u. Wielkość pliku: 179 MB.

Próbowałam już:

-zmiany pliku systemowego

-mergowania wszystkiego do sceny

-otwierania autoback'ow

-kopiowania pliku i zmieniania nazwy

W międzyczasie przeszłam na Windows 10. Pomyślałam, że może w ustawieniach pamięci może być jakiś problem...Czy może ktoś miał podobny problem i udało się go rozwiązać? Niestety o przemodelowanie sceny będzie ciężko bo jest bardzo duża.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Skoro autobacki tez nie chcą się otworzyć do głowy przychodzi mi tylko opcja niekompatybilnych pluginów lub ograniczeń w uprawnieniach.

Czy tworzyłaś scenę z użyciem jakiś zewnętrznych pluginów itp?

Uruchamiałaś Maxa jako administrator?

Na marginesie dobra rada: Jeżeli pracujesz długotrwale nad projektem, co dzień/kilka dni zapisuj sobie plik z nową datą.

Napisano
  • Autor

Rzeczywiście może być wina plug-inów. Sprawdzę czy mam wszystko. Zobaczę też,czy uprawnienia administratora pomogą, ale inne pliki idą, tylko ten nie.

Zapisuję co kilka dni, z inną nazwą. Nie chciałabym tylko wracać do wersji gdzie nie ma tego co ostatnio robiłam.

Sprawdzę opcje plug-inów i skryptów, wrócę i dam znać czy pomogło. Jeśli ktoś jeszcze ma sugestie co może powodować to proszę o pomoc.

Napisano
  • Autor

Uruchomienie jako administrator pomaga. Czasem, muszę jeszcze 2-3 razy próbować ale w końcu się udaje. Dziękuję:)