Robert B. Napisano 22 Październik 2004 Share Napisano 22 Październik 2004 Witam mam bardzo głupi ale dość wkur... proglem mianowicie pokazuje mi sie taki błąd (znaczy to nie błąd w sumie) i nie weim jak go usunąć ?? Zeby mi sie to już niepokazywało a obiekt ma pozostać bez tekstury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 22 Październik 2004 Share Napisano 22 Październik 2004 usuń mapę z kanału diffuse ( i z innych w których jest ta tekstura) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert B. Napisano 22 Październik 2004 Autor Share Napisano 22 Październik 2004 ee mozna jaśniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 22 Październik 2004 Share Napisano 22 Październik 2004 w material editorze, tam gdzie załadowałeś teksturę zmień mapę z "bitmap" na "none" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Październik 2004 Share Napisano 22 Październik 2004 pojawia sie to wtedy gdy plik ktory uzywales jako texture nie znajduje sie juz w miejscu gdzie byl lub zmieniles mu nazwe ... poprostu w Material editorze odnajdz ta texture i nadaj jej odpowiednia ścieszkę do pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 22 Październik 2004 Share Napisano 22 Październik 2004 ... obiekt ma pozostać bez tekstury Chyba tego nie doczytałeś Marcin, obiekt zapewne wcześniej miał teksturę, która została usunięta/ przeniesiona więc jeżeli obiekt ma być bez tekstury to trzeba ją znaleźć w material editorze i wyłączyć (tak jak pisałem wcześniej) Ewentualnie możesz zrobić tak jak pisze Marcin jeżeli chcesz nadać obiektowi inną teksturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi