Napisano 20 Wrzesień 20168 l Witam, Wrzucam wizkę domu (3ds, vray, Ps), jak byście mogli to napiszcie co sądzicie, bo ja już za długo się na to gapię.
Napisano 20 Wrzesień 20168 l Hej, światło ma potencjał ale reszta ciupkę nudna. 1. Textura kostek jest rozmyta. Displacement też by ciutkę uwiarygodnił ten podjazd. 2. Przepalona biała ściana. Można by przyciemnić i dodać jakąś strukturę bardzo delikatną. 3. Dużo pustych, jednorodnych powierzchni. Trawę można by zróżnicować globalnie, gdzieniegdzie gęściej, gdzieniegdzie rzadziej. Dadać chwasta, krawężnik, plamę, nierówność. Tak samo z podjazdem. 4. Dobrym rozwiązaniem byłoby poszukanie ciut innej perspektywy, kompozycji. PS. Horyzont fajny.
Napisano 21 Wrzesień 20168 l Autor Dzięki za porady vizpeople, faktycznie na podjeździe przydał by się Disp. Co do perspektywki to ta poszła na 1 strzał i zgadzam się z tym, że nie jest zbyt dynamiczna, ale byłem ciekawy co z tego wyjdzie.
Napisano 21 Wrzesień 20168 l Dla mnie to jest work in progress a nie final work :) -ewidentnie brak światłocieni jakieś drzewo by się przydało rzutujące cieniami na dom i otoczenia, -kostka jest odrobinę przeskalowana -materiał drewna powinien mieć dodany lekki połysk -ta zebra cieniowa na konstrukcji nad miejscem parkingowym nie ładnie wygląda albo brak sub pixel mappingu albo catmul i i przepalone miejsce -nie widać faktury tynku przepalone lekko ściany -odrobinę nierealny kolor nieba - brak roślinność i jakieś krzaczki kwiatki w trawniku, przydałby się lekka nierówność terenu pod trawą bo tak to wygląda nudnie -blacha na dachu powinna być odrobinę bardziej błyszczaca Ładne światło ci wyszło nie wiem czy bym nie użył vrayaerial perspective aby trochę pogłębić perspektywę
Napisano 21 Wrzesień 20168 l Detal, detal i jeszcze raz detal. Tego ewidentnie brakuje. To co pokazałeś ma potencjał, ale troche czasu trzeba jeszcze tu poświęcić. I zdecydowanie bym popracował na Twoim miejscu nad światłem. Jest dosyć płasko z wielkim przepaleniem po lewej stronie na konstrukcji.
Napisano 23 Wrzesień 20168 l Autor Dzięki za komentarze oraz uświadomienie kilku spraw. PS Można to przenieść do vip-a ?