embotron Napisano 17 Październik 2016 Share Napisano 17 Październik 2016 Witam, prawdopodobnie przypadkowo kliknąłem jakiś skrót na klawiaturze i za nic nie potrafię tego cofnąć i sobie z tym poradzić, problem jest taki, że nie moge wejść do stworzonego pokoju, ogólnie zmieniło mi się wyświetlanie obiektów i wszystko wydaje się być pod dziwnym kątem w porównaniu do tego co było na początku. Wcześniej jak "wjeżdzałem" kamerą w ścianę to "wchodziłem" do pomieszczenia, teraz przybliża na maksa, ale do pomieszczenia nie chce wejść. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 17 Październik 2016 Share Napisano 17 Październik 2016 zmień rzut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
embotron Napisano 17 Październik 2016 Autor Share Napisano 17 Październik 2016 zmień rzut. Nie bardzo rozumiem, używam 3ds maxa od jakiś 3 dni :P Jeżeli chodzi o zmiane na np widok z boku i powrót do tego ogólnego widoku to nie pomogło. Dzieki za odpowiedź i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 17 Październik 2016 Share Napisano 17 Październik 2016 (edytowane) Cały dział helpa czeka abyś się z nim zapoznał http://help.autodesk.com/view/3DSMAX/2016/ENU/?guid=GUID-CDA67D65-73D5-4F91-9378-D00B85ED6898 Przełączyłeś sie z perspective (klawisz)[P] na widok orthographic , ewentualnie gdy z widoku ortogonalnego: przodu [F] góry [T] lub lewej strony [L] obrócisz kamerą zawsze będziesz miał widok bez zbiegów perspektywy - orthographic . Na początek polecam też nawigowanie w trybie Walktrough http://help.autodesk.com/view/3DSMAX/2016/ENU/?guid=GUID-5B06CB73-DEA7-465E-9C6F-B8E7D454A7FB jak w grach fpp. Dobrą praktyką jest zapoznać się z podstawami obsługi programu, w skrócie RTFM Pozdrawiam, i życzę szybkiej nauki. Edytowane 17 Październik 2016 przez stormwind Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
embotron Napisano 17 Październik 2016 Autor Share Napisano 17 Październik 2016 O to chodzilo, wielkie dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi