VAstudio Napisano 22 Listopad 2016 Share Napisano 22 Listopad 2016 Nie wiem czy tytuł jest zrozumiały, więc opisze na przykładzie co mam na myśli. Powiedzmy, że mam do rozłożenia kilka / kilkadziesiąt tych samych obiektów. Oczywiście wciskam Shift i układam sobie obiekty za pomocą funkcji Copy. Czy istniej możliwość aby później te skopiowane obiekty przekonwertować na obiekty Instance Wiem, że można wykonać całą czynnośc od nowa kopiując obiekty jako Instance, ale co jeżeli taka sytuacja będzie wymagała zbyt dużego nakładu pracy i czasu. Może ktoś ma jakieś rozwiązanie tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 22 Listopad 2016 Share Napisano 22 Listopad 2016 Są na scriptspot skrypty od tego, osobiście nie używałem żadnego, więc podrzucam pierwszy jaki znalazłem. http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/instance-identical-geometry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VAstudio Napisano 23 Listopad 2016 Autor Share Napisano 23 Listopad 2016 Dzięki, Takiego rozwiązania szukałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi