MJ Napisano 2 Kwiecień 2003 Napisano 2 Kwiecień 2003 Chciałbym wziąść udział w bitwie i ją dokończyć mimo braku czasu z powodu matury. Moja postać będzie starym i zniszczonym przez życie:D wampirem. Otulony będzie w szmaty i gdzie niegdzie będzie widać odkryte ciało które jest gnijące i rozpadające się. W ręce będzie trzymał krzyż .... to taki symbol :). Będzie w pozycji lekko pochylonej i sprawiał będzie wrażenie zmęczonego wędrówką. Jesli część z założeń mi się uda będę zadowolony.Poniżej pierwszy screen ... głowa ma za sobą 3 godziny modelowania i to dopiero początek ... chociaż nie jestem dobry w modelowaniu głów i nie oczekujcie cudów :D.
MJ Napisano 2 Kwiecień 2003 Autor Napisano 2 Kwiecień 2003 kolejny update ... głowa trochę poprawiona... dodałem szramę na prawym oku.
Dr. eA Napisano 2 Kwiecień 2003 Napisano 2 Kwiecień 2003 Jaka metoda robisz ta postac? Wychodzi narazie strasznie kanciasta.
MJ Napisano 2 Kwiecień 2003 Autor Napisano 2 Kwiecień 2003 boxmodeling ... i spline\'y do materiału ... jest trochę kanciasto bo ogólnie postac jest chuda i koscista ... a poza tym twarz bedzie nie tak dokladnie widoczna wiec nie musi miec az tylu szczegolow :D
YrC Napisano 2 Kwiecień 2003 Napisano 2 Kwiecień 2003 hmmm .. w filmach i ksiazkach wampiry sa niesmiertelne ciekawe na co bedzie umieral , no chyba ze dostal woda swiecona po oczach albo kolkiem pod zebro [lol]
MJ Napisano 3 Kwiecień 2003 Autor Napisano 3 Kwiecień 2003 w sumie masz rację ... ale jak zapewne pamiętasz z filmu \"Wywiad z wampirem\" gdy nie pił długo krwi lub np: padło na niego światło ... wyglądał bardzo źle i ledwo chodził ... do momentu napicia się krwi ... chodziło mi o ten chwilowy stan gdy wampir już ledwo się trzyma :)
PENdzel Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 no i tak trzymaj :) - juz widze te texturowanie wlosow :) - bedzie gucio - proponuje jeszcze zjedzone szkorbutem zemby i paprzace sie rany wokol ust - takie rzeczy przerazaja zawsze :)
SiD Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 ooo pomysł mi sie podoba lubie vampiry i filmy o nich a co do \"Wywiad z wampirem\" ogladałem go dokładnie 15 razy powarznie tak mi si eten film podoba i jak chcie mi si ego ogladac to mam swoją kasete i tam go soebie nagrałem heh troszku juz zjechana ale uwielbiam ten film , gratuluje pomysłu :D
Pablo Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 no ladnie ladnie....wampiry qlllll :):)....mam nadzieje ze w kocowej fazie ta chustka na jego glowie bedzie troche postrzepiona prawda?
MJ Napisano 3 Kwiecień 2003 Autor Napisano 3 Kwiecień 2003 zacząłem teksturować twarz ... narazie bump bo to lubię a kolory pewno mnie zajadą :D ... oczywiscie to tylko czesc oteksturowana twarzy ... mam zamiar poprawic usta i oko. Ogólnie nie wiem co o tym sadzic ... komentujcie to pomaga. Kaptur oczywiscie tez pojdzie pod teksturki.
Pablo Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 hmm...mnie sie wydaje ze za duzo bumpa dales w okolicy gornej zcesci nosa...poza tym fajnie wyglada :)
Dr. eA Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 Tekstura niczego sobie. Mam jednak nadal zastrzezenia do modelingu.
Pablo Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 czy inspiracja twarzy, ba nawet calej postaci nie jest moze Katedra Tomka?:):)
felav Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Fajne, ladny bump Tylko z oczami i ustami cos nie tak, oczy ( i nos) powinny byc troche nizej (wieksze czolo), a usta troche bardziej wyprofilowane. Czekam na kolejne updaty.
Toxic Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 No właśnie te usta. Powinny się zwężeć w koncikach.
SiD Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Widze ze to pocżtaki iw szystkie poprowki bądo jeszcze wiele razy analizowane wiec chwilowo nie krytykuje i nie bede ci pokazywał co jest nie tak , usta poproawisz zaiste , a takze reszte martwiej tkanki skórnej , wogle tak to model jest fajny i brakuje tu troszku siatki
MJ Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Napisano 4 Kwiecień 2003 kurcze i jak zwykle kłania się notoryczny brak czasu na wszystko ... chcę poprawić jeszcze usta bo są fatalne ale jakoś nie za bardzo wiem jak wyglądają usta takiego czegoś :D ... postaram się wszystko poprawić ale nie wiem kiedy ... dzięki za komentarze
SiD Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Usta postaraj sie zaokraglic , albo hmm zrób cos moze to zeby były otwarte , wiesz jak by był zły :D powodzenia
darkelf Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 cze! Jezlli chodzi o usta, to mozesz mu nawet otworzyc usta, bedzie wygladal na zmeczonego wedrowka itd. dobrze to zrobisz i bedzie cool, powodzenia ! :cool:
Sharp Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Ekstra twarz! Taka ,pomarszczona, jak u tego z katedry:) Tak 3mać!
MJ Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Napisano 4 Kwiecień 2003 jeszcze takie pytanko ... skoro nie moze byc sceny ani żadnego otoczenia to na czym ma stac postac ? na jakiejs podstawce a\'la figurka bitewna czy jakis puchar :D ???
Dr. eA Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Jak dla mnie to moze byc kawalek terenu, najlepiej zwiazany z postacia. U siebie zrobie stos czaszek. Moszesz zrobic np: kawalek trawy z jakimis korzeniami, czy co tam chcesz. Ale to tylko moje odczucie.
Pablo Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 wlasnie...ciekawe jakie podloze....w regulaminie mogli napisac..ile maxymalnie moze byc tego podloza :]/...np. 2x2 :D
MJ Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Napisano 4 Kwiecień 2003 poprawilem juz usta i jak na moj gust sa juz znosne ... o wiele lepsze niz poprzednie. Narazie dorzucam screena z ubierania wampira ... macie moze jakies pomysly na stworzenie fałd na tej \"sukni\"? Bo jesli bede musial wkladas poszczególne spliny aby porobic fałdy to trochę mi zejdzie...
Pablo Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 daj modyfikator noise...albo Riplee to chyba powinno wystarczyc
Mistic Gohan Napisano 26 Kwiecień 2003 Napisano 26 Kwiecień 2003 no wlasnie.. dawaj... a gdzie on bedzie mial rece? i moze cos w nich bedzie trzymal? (nie czytalem poprzednich postow jakby co..;))
Rekomendowane odpowiedzi