Napisano 13 Luty 20178 l Hej, hej, Coś większego ode mnie. Jakiś czas temu skończyłem wizualizacje projektu domów w Finlandii. Było to bardzo ciekawe wyzwanie i stosunkowo trudne zadanie. Podczas projektu powstały ujęcia pokazujące wnętrza oraz zewnętrza osiedla. Na potrzeby klienta zostały również przygotowane materiały do Wirtualna rzeczywistości. Krótki spacer po jednym z domów. Poniżej przedstawiam wybrane rendery.
Napisano 13 Luty 20178 l Przyjemne. Mam pytania co do VR. Napislales ze to spacer, ale ja tam nie widze zeby gosc sie przemieszczal - pozatym widze ze to renderowane jest na komorce, wiec watpie aby to byl silnik RT - tak wiec pozostaje opcja obrazkow 360. Mam racje? Jezeli mozesz wiecej detali napisac co do tego - jakie technologie uzyliscie itd itp, bede wdzieczny gdyz wlasnie pracuje nad podobnym projektem.
Napisano 14 Luty 20178 l Niektóre ujęcie z wnętrza bardzo realistyczne. Gratki! Corona czy Vray? Fajna sprawa z tym VRem, też się trochę tym bawiłem. To po prostu wyrenderowane stereoskopowe 360 i przechodzimy w kolejne miejsca i zaczytuje się kolejny obrazek?
Napisano 14 Luty 20178 l Autor dzięki, tak dokładnie są to po prostu wyrenderowane 2 ujęcia dla każdego oka osobno i wczytują się w wyznaczonych miejscach. Wszystko działa w przeglądarce dzięki czemu działa na każdym urządzeniu i nie trzeba instalować aplikacji.
Napisano 14 Luty 20178 l Bardzo fajne wizki, interiory przyjemne i cieple. Z exteriorow najbardziej podoba mi się ostatnie ujecie tylko to drzewo po lewej mi nie leży. Panoramy bardzo fajne.