thornhell Napisano 22 Luty 2017 Napisano 22 Luty 2017 Hej, mam zagwozdkę. Gdy chcę zaokrąglić 2 polygonów to używam bridge. wszystko jest pięknie zrobione. Nie wiem co zrobić gdy mam potrzebę wygiąć cały bok. Poglądowo:
michalo Napisano 23 Luty 2017 Napisano 23 Luty 2017 Nie wiem czy to da się tak zrobić. Może, źle do tego podchodzisz? Masz baedzo gęstą siatkę, jest taka potrzeba?
tomugeen Napisano 23 Luty 2017 Napisano 23 Luty 2017 (edytowane) Zawsze mozesz usunac te niepotrzebne loopy, zeby 2 poly do polaczenia zostaly, zrobic bridge, a pozniej dodac ponownie rowniutkie multiple loopy. A jesli to czesc jakiejs wiekszej konstrukcji i nie mozesz loopow usunac, to wystarczy ctrl+shift zaznaczyc interesujace cie poly, nastepnie split hidden, na nowym subtoolu usunac loppy, bridge, add multiple loops (tyle samo ile ma byc), merge down, weld points. ----EDIT: umiem tylko obrazkami tlumaczyc, kolejno do wersja1: i wersja2 (szare to niaktywny pierwotny subtool z dziura): Edytowane 23 Luty 2017 przez tomugeen
Rekomendowane odpowiedzi