Napisano 30 Październik 200420 l mam szybkie pytanie: jak zrobic boxa ze splina ktorego sobie importowalem? jesli ma ktos chwile to wolalbym pomoc przez gg, tylko nie mam do kogo sie zglosic :) gg#: 2622161
Napisano 30 Październik 200420 l Autor niezupelnie....extrude wyciaga mi tylko scianki...wnetrze jest puste a chodzi mi o to zeby powstal box (wszystkie wstrony sa fejsami)
Napisano 30 Październik 200420 l Hmm, nie wiem czy dobrze rozumiem problem, ale sprobuje: - Extrude - Convert to Poly - usuwasz gorna scianke - na calosc wrzucasz Shell Modifier. Moze chodzi raczej o 2-sided material, ale poczekam na reply ;)
Napisano 30 Październik 200420 l bo masz pewnie nie zakończony spline ... w ktorejs czesci jest otwarty ...
Napisano 30 Październik 200420 l Autor wiec tak: stworzylem pewien obrys w cadzie skladajacy sie z pline'ow i spline'ow...wstawilem do maxa i dalem attach, powstala Editable Poly...extrude w gore i powstaja same sciany, a ze ma to byc podloga to brakuje mi zamkniecia z gory i z dolu. P.S. jestem zielony wiec prosze o wyrozumialosc :) Edit: to moze pokaze :)
Napisano 30 Październik 200420 l eh .... musisz tego splina modyfikatorem extrude pocianac a nie go do editable poly convertowac ... importuj go jeszcze raz i nie convertuj do poly tylko modyfikatorem extrute pociągnij jak jeszce jest splinem ;)
Napisano 30 Październik 200420 l Autor problem w tym ze importuje go w dwoch czesciach...nie znam innego sposobu na polaczenie ich w jeden niz poprzez attach :)
Napisano 30 Październik 200420 l zaznacz jedno spline pozniej attach ... zaznacz wszystkie wieszcholki z poziomu sub-edit i na dole wcisnij weild ...
Napisano 30 Październik 200420 l http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs143/index.html moze to cos ci pomoze choc dalej nie wiem oco dokladnie ci chodzi :)
Napisano 30 Październik 200420 l Autor dziekuje, poniekad o to chodzi....zaraz zobacze co da sie zrobic :) sadze jednak ze moj problem polega na tym ze ten splajn nie powstal w maxie :/
Napisano 30 Październik 200420 l wazne jest to jak go laczysz i w tym jest twoj problem poprostu nie masz czegos zweldowanego or smt
Napisano 30 Październik 200420 l splain musi byc zamkniety , wtedy ejst ok, pocwicz sobie na maxowym splaine jakims. zebys zobaczyl o co chodzi
Napisano 30 Październik 200420 l Autor HOOAH !! udalo sie :)) jakos mieszalem, mieszalem i wymieszalem :)) zweldowalem wszystkie vertexy wszystkich tych splinow :) wiem ze o to wlasnie chodzilo ale jakos nie moglem tego dokonac..dziekuje wszystkim i ostrzegam ze zaraz pewnie znowu cos napisze :)))) pozdrawiam P.S. ktos chyba nie za bardzo wiedzial co chcialem uzyskac. o cos takiego :)
Napisano 30 Październik 200420 l Chyba musze przestac zakladac, ze autorzy pytan nie robia podstawowych bledow, bo do lba by mi nie przyszlo, ze to jest problemem ;) Pozdro
Napisano 30 Październik 200420 l Autor Chyba musisz przestac tak zakladac :))) hehe, niestety jak wspomnialem jestem "completly green" wiec mozna sie bylo spodziewac czegokolwiek :) tak czy inaczej dziekuje za checi i na szczescie juz mi wyszlo.... moze nawet zaloze watek w wip'ie bo musze skonczyc cale wnetrze lecz nie wiem czy jest sens wkladania tam pracy w ktorej bedzie wiecej moich pytan niz postepow :)) pozdrawiam