Virk Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 mam szybkie pytanie: jak zrobic boxa ze splina ktorego sobie importowalem? jesli ma ktos chwile to wolalbym pomoc przez gg, tylko nie mam do kogo sie zglosic :) gg#: 2622161
Reanimator Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Tematem watku odpowiedziales sobie na wlasne pytanie.
Virk Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 niezupelnie....extrude wyciaga mi tylko scianki...wnetrze jest puste a chodzi mi o to zeby powstal box (wszystkie wstrony sa fejsami)
Reanimator Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Hmm, nie wiem czy dobrze rozumiem problem, ale sprobuje: - Extrude - Convert to Poly - usuwasz gorna scianke - na calosc wrzucasz Shell Modifier. Moze chodzi raczej o 2-sided material, ale poczekam na reply ;)
Marcin Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 bo masz pewnie nie zakończony spline ... w ktorejs czesci jest otwarty ...
Virk Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 wiec tak: stworzylem pewien obrys w cadzie skladajacy sie z pline'ow i spline'ow...wstawilem do maxa i dalem attach, powstala Editable Poly...extrude w gore i powstaja same sciany, a ze ma to byc podloga to brakuje mi zamkniecia z gory i z dolu. P.S. jestem zielony wiec prosze o wyrozumialosc :) Edit: to moze pokaze :)
Marcin Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 eh .... musisz tego splina modyfikatorem extrude pocianac a nie go do editable poly convertowac ... importuj go jeszcze raz i nie convertuj do poly tylko modyfikatorem extrute pociągnij jak jeszce jest splinem ;)
Virk Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 problem w tym ze importuje go w dwoch czesciach...nie znam innego sposobu na polaczenie ich w jeden niz poprzez attach :)
Marcin Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 zaznacz jedno spline pozniej attach ... zaznacz wszystkie wieszcholki z poziomu sub-edit i na dole wcisnij weild ...
rowr Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs143/index.html moze to cos ci pomoze choc dalej nie wiem oco dokladnie ci chodzi :)
Virk Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 dziekuje, poniekad o to chodzi....zaraz zobacze co da sie zrobic :) sadze jednak ze moj problem polega na tym ze ten splajn nie powstal w maxie :/
KLICEK Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 wazne jest to jak go laczysz i w tym jest twoj problem poprostu nie masz czegos zweldowanego or smt
uncle Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 splain musi byc zamkniety , wtedy ejst ok, pocwicz sobie na maxowym splaine jakims. zebys zobaczyl o co chodzi
Virk Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 HOOAH !! udalo sie :)) jakos mieszalem, mieszalem i wymieszalem :)) zweldowalem wszystkie vertexy wszystkich tych splinow :) wiem ze o to wlasnie chodzilo ale jakos nie moglem tego dokonac..dziekuje wszystkim i ostrzegam ze zaraz pewnie znowu cos napisze :)))) pozdrawiam P.S. ktos chyba nie za bardzo wiedzial co chcialem uzyskac. o cos takiego :)
Reanimator Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Chyba musze przestac zakladac, ze autorzy pytan nie robia podstawowych bledow, bo do lba by mi nie przyszlo, ze to jest problemem ;) Pozdro
Virk Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 Chyba musisz przestac tak zakladac :))) hehe, niestety jak wspomnialem jestem "completly green" wiec mozna sie bylo spodziewac czegokolwiek :) tak czy inaczej dziekuje za checi i na szczescie juz mi wyszlo.... moze nawet zaloze watek w wip'ie bo musze skonczyc cale wnetrze lecz nie wiem czy jest sens wkladania tam pracy w ktorej bedzie wiecej moich pytan niz postepow :)) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi