PatrycjaLe Napisano 13 Marzec 2017 Napisano 13 Marzec 2017 Cześć, przerabiam teraz jeden tutorial i tam gościu ma jakieś dodatkowe narzędzie do przesuwania (np. moment 5:08) coś jak blender, pozwalający bardziej precyzyjnie przesuwać punkty w danym widoku. Jak takie narzędzia skombinować, czy to jest jakiś plugin, czy ukryte opcje? Pamiętam, że kiedyś miałam coś takiego w panelu rozwijanym, więc być może jest to własnie po prostu gdzieś ukryte w opcjach programu. Poniżej wrzucam panel z moimi narzędziami i dla porównania narzędziami tego gościa.
marekkonieczny Napisano 13 Marzec 2017 Napisano 13 Marzec 2017 Wejdz w zakładkę Freeform. I polecam tutoriale jednak angielskie. Wtedy nie bedziesz miała problemu z odnalezieniem się w interface.
PatrycjaLe Napisano 13 Marzec 2017 Autor Napisano 13 Marzec 2017 No właśnie o to chodzi, że w zakładce Freeform nie mam nic :/
asdf Napisano 13 Marzec 2017 Napisano 13 Marzec 2017 Nie ma nic, bo nie ma czego zmieniać, wrzuć modyfikator "editable poly".
PatrycjaLe Napisano 13 Marzec 2017 Autor Napisano 13 Marzec 2017 oooo super! rzeczywiscie taka prosta sprawa:) po prostu mam tendencję juz przy ogladaniu tutka kontrolowac i sprawdzac obszary i narzedzia, o ktorych jest mowa, i zdarza sie wtedy przegladac narzedzia "na sucho", dzięki! :)
Rekomendowane odpowiedzi