Napisano 20 Marzec 20178 l Hej, postanowilem w koncu zalozyc tutaj swoja teczke z wipami ktora mam nadzieje dosyc czesto w najblizszej przyszlosci uzupelniac o jakies nowe rzeczy, glownie z dzialki shadingu. Mam nadzieje, ze ktos z Was zainteresuje sie tym tematem bo kazdy komentarz dla mnie jest na wage zlota :) Jesli chodzi o software glownie bedzie to Vray oraz Arnold. Probuje tez sil w Redshifcie oraz Unrealu. 1. Test ForestPack + SSS w Vray 2. WIP, stara pracka, moze warta dokonczenia? :) 3. WIP, zaczalem raczej bawic sie niz rzezbic w ZBrushu, calosc ma byc baza pod testy SSSa w Arnoldzie. Chcialbym robic to na innym meshu niz ten dostepny w tutorialach. Oczywiscie topologicznie i skalowo pewnie jest fatalnie, ale modelerem postaci juz raczej nie zostane. Na szczescie to pierwasza taka praca i pewnie ostatnia :D 4. WIP, modele uzyte w tej scenie pochodza z jednych z pierwszych moich freelancow ktore oczywiscie nie wypalily :D Czyli maja z 8-9 lat. Wygrzebalem je ostatnio i moze cos z tego jeszcze bedzie ;) 5. Tescik Troche zmieniam kadry w tej scenie, zobaczymy co z tego wyjdzie. W tym wypadku jesli chodzi o render byla to Corona. 6. Aktualnie nad tym pracuje, modelowanie w maxie i zbrushu + marvelous. Finalnie swiecenie i shadery beda w arnoldzie, tutaj render z arnolda. Dzieki i mam nadzieje, ze ktos tutaj czasem wejdzie podzielic sie feedbackiem. Pozdrawiam! Piotr Edytowane 20 Marzec 20178 l przez velendil