sabaru Napisano 14 Kwiecień 2017 Napisano 14 Kwiecień 2017 Witam. Wymodelowałem sobie pewien model w 3ds max 9. Mam na model nałożone dużo różnych tekstur. Nie które tekstury usuwałem i nakładałem na model inne. Mimo to 3ds max nie które usunięte tekstury z modelu 3ds max je ciągle widzi. Jak je w takim razie usunąć poprawnie żeby ich nie było?
polka dot Napisano 15 Kwiecień 2017 Napisano 15 Kwiecień 2017 w Command Panel przejdź do zakładki Utilities (ikona z młotkiem po prawej), wybierz More... i znajdź UVW Remove. jak wciśniesz OK, pojawi Ci się (w panelu Utilities) funkcja z dwoma przyciskami, wybierz Materials. usunie to wszystkie materiały i tekstury nałożone na model
xmass Napisano 15 Kwiecień 2017 Napisano 15 Kwiecień 2017 zaznaczasz obiekt, otwierasz maxscript listenera i wklepujesz: $.material = undefined Możesz sobie ten kod wrzucić na buttona i mieć zawsze pod ręką, co by za jednym kliknięciem usuwać materiały z zaznaczonych obiektów.
sabaru Napisano 18 Kwiecień 2017 Autor Napisano 18 Kwiecień 2017 A jak bym je chciał usunąć z tego okienka?
xmass Napisano 19 Kwiecień 2017 Napisano 19 Kwiecień 2017 skrypt relink bitmaps załatwi sprawę http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/relink-bitmaps
Rekomendowane odpowiedzi